mox bank 討論區(11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我都收到通知
又加大我個額
Same 150k to 250k
似係想停喎 呢幾日無啦啦CUT 9我信貸額
你睇吓上面幾個巴打都俾佢加信貸額
公平咩 係咪新客戶
岩岩都加左信用額
不過我係8/3 申請,17/3 補資料
唔知係個別批 定 大圍一批咁升
same 240k to 380k發生咩事
你有冇用過佢張卡
攞嚟交電話費 有時大額交易都用佢做分期
咁都減你額
覺得佢係玩相反想法 我張卡長期鎖 只係玩credit大法同繳費 反而加
今次好似唔係全部人自動加額
我遲d會draft番封formal letter templates去po俾苦主去hkma投訴 離哂大譜
霸撚哂你d額等你批唔到新卡
你想佢加其實可以cut左佢即刻再申請過
如果你本身個額好低佢又唔加你既話值搏率其實好高
岩岩自動由160k加到208k, 夠哂用了
https://mox.com/zh/promotions/new-fund-campaign-march/

偷偷地後加咗條款
若你已參加新資金推廣(2023年2月)或迎新Bonus推廣(2023年2月至3月),則不能同時參加本推廣。
咁佢之前做乜send email 叫人留住2月新資金 再收多份bonus
偷改條款, 仆街嚟
不良銷售, 誤導
Check 返email 2月send 左幾次話入夠新資金就有,當時既TnC 都冇話唔可以同時兩個優惠,唔賠返report HKMA等開file

https://mox.com/static/Mox_New_Funds_Promotion_(Feb_2023)_TnC.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞