mox bank 討論區(11)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
thank you
我打極cs都無人聽

想問果9.7%額外年利率係咪唔會係app見到?
thanks
唔係用咗個code 開戶就有份咩
thanks
Sorry 今朝未瞓醒
用code開戶就唔使理email
唔緊要唔該晒
我睇佢fb咁覆:
額外的 9.7% 年利率將會以現金獎賞形式發放

https://www.facebook.com/moxbankhk/posts/pfbid0z44LQ63pyTwp7ESL6pxpYiXx5ET7S4FsyYRGR1LRm3hSbWceHux18dM3djGx3K1Fl
依家mox credit仲有咩玩法

套現放定期?
50k 用來周轉下
即時借呢個289000係咪秒借定要check野

買條.1個月美債扣埋手續費都有150賺.$$5 手續費, $0等到期.
即時Check一次tu
個數唔過佢預設個數就即批
想問下活期% 個任務 儲蓄1萬+ 消息6000 要同一日做哂?

新戶口拎盡左得3.5%
用mox的朋友請注意. 我今日無啦啦收到mox email 話要關閉我戶口. 我打去問客服, 佢地做人肉錄音機鳩up因為銀行&金管局咩咩監管要求, 商業決定D廢話, 要收我戶口皮, 無俾實質原因

我2021年9月左右開戶口, 開左戶口就係玩左個個免息6個月借錢plan, 借左90,000 HKD左右, 每個月平均還錢.
過左6個月還哂所有錢之後, 我無再點用過戶口.
過左6個月後, 戶口無任何transaction, 無玩crypto-related transaction, 因為真係連普通transaction都無. 戶口內transaction都無, Mox credit card又無用. 又無貪果盤玩免息10萬mox credit loop loop loop大法.

我其他銀行戶口係完全無關閉戶口的事情發生過.

唯一近期我做過的野就係我幾日前cut左渣打張信用卡. 我今次係第二次cut card, 姐係如果我再申請新的渣打信用卡就係第三次申請了. 我諗住過6個月冷河食下渣打信用卡迎新果盤者, mox and 渣打唔係咁小氣嗎?
唔用account者, 俾個凍結戶提示都好
一係有同名既人奶野
一係嫌你冇錢賺
Mox俾人cut戶口,客服話還mox credit要atm過數,備註寫C-16位戶口號碼,過完數再影入數紙email俾客服,但我個mox存款戶口號碼389-749xxxxxxxx,加埋晒先得14個位,我問係咪16位信用卡個號碼,佢又官腔咁叫我自己查返戶口號碼,有冇人知
收sms唔洗漫遊
唔開data都會收到
之前D月結單冇留底?
有,mox credit月結單冇show戶口號碼嘅。
一個post幾個人比人cut戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞