臨飛想後悔 求開解

735 回覆
3442 Like 340 Dislike
一切都只係習慣同適應
調整好心理,盡力擴闊自己生活圈
唔好成日用返香港黎比
祝你盡快適應新生活
同埋有好多人係真心羨慕你可以有能力同勇氣離開
加油!
樓豬想開解可以聽後悔藥
點都頂6年入埋藉先返 攞到本passport無得輸 仲可以為自己仔女將來有個保障 樓主加油
走嗰班好多都愛香港,留嗰班本身唔當香港係屋企,只係當搵錢嘅地方,到好多人走啦,班留港撚突然好撚愛香港,其實根本班撚樣好虛偽,影響佢哋嘅利益就係咁叫人留港,千方百計阻住想走嘅真係愛香港嘅人
外國嘅路總比困難多
唔好同香港個種名牌物質生活比就得
夠哂賤格 返黎做藍絲都得 理閪得你
希望老豆老母身體健康係真
過來人
同行者身體唔好
真係講乜都假...
做乜都預打個7折甚至5折...
錢更加想慳都難...
唔係睇醫生/買藥咁簡單
你日常生活買嘢想買多啲行遠啲行快啲
都唔使諗...除非坐車...
自己有車都要比錢~莫講公共交通工具...
更加好影響情緒...
好在本身EQ高...唔係可能見多單港人於曼城自殺嘅新聞...
五大訴求叫價等同要獨立
換去英國context應該同廢除皇室差唔多程度
我諗你用19年手法喺英國咁做都唔會有乜好下場
真無知
五大乞求只係要中国式民主同獨立完全兩回事
唔使驚啦絲打,開頭實有幾個月唔適應,但係好快就冇事。你咪試吓過一年睇吓識唔識應到先啦。適應唔到返香港見唔容易姐。不過我過咗嚟真係開心咗舒服咗好多。
住返近 high street 大街就得
要住大屋通常都距離購物地方遠要揸車
支那式 logic - 有乜撚野睇唔順眼,就話俾係攪港獨,萬能 key 老屈。
而且英國一向都有人主張廢除皇室制度 - 之前短命首相 Liz 就係當中之一
點解咁講?
好撚正喎
雖然最長淨係去過15日
現實係咁
一個男人同一個女人比
邊個會比較敢膽去移民適應新環境?
認真,我覺得差唔多
移民最重要係建立到新圏子,所以關個人摺毒定外向,興趣多定比較單一有關,男女無咩唔同。摺毒女同摺毒仔去外國都係死路一條。

如果計埋搵另一半,更加係女仔移好d
單睇統計數據,Asian女係所有種族既仔眼中都排名靠前,Asian仔係所有種族眼中都排名靠後

要講女人移民最大問題maybe係揸車
你後悔硬,女人最緊要係購物欲
你去一個滿足唔到你賺物欲既地方
第二,去到英國你估對住間大屋過一世?得閒釣下魚,整下野食?揸下車?
咁既生活你好快悶除非你好似bob叔咁疊水唔撚洗做

去英國🤮
你勁弱智
樓主 落地搵到地方落腳未
跟手租到/買到樓未
有無shipping 收
搵到工未
學左車未
我係蘇格蘭 大家加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞