臨飛想後悔 求開解

735 回覆
3442 Like 340 Dislike
你對唔住香港坐緊監既手足
lm
比以前容易又唔代表而家走嘅唔勇
而家又多左d上一代冇嘅奇怪問題嘅啫,冇需要比較
你係女先有另一伴姐
仔去到外國做寂寞賓周?
要返去ge 都係會返去, 過兩年咪知. 唔試過會一世唔開心
香港咁落去,一定冇未來,未來一定影響到我地
每日睇新聞都覺得嘔心,沉淪嘅速度超乎想像。

每個人嘅選擇都唔同
每件事都有正有反

留得底在香港就預咗要比人當狗咁玩,就算政府在on9你都只可以配合。
唔留底亦都預咗過到去一定有挑戰,離開comfort zone 一定會不安,放下家人亦不容易。
是好是壞?真係放手一搏㗎咋。

依家在香港唔係你話做港豬就可以。

利申:冇走,但佩服有勇氣嘅人
最緊要帶夠錢
唔係一個人冇backup 做jojo 隨時搵唔到工食老底
我明。
真係頂L住

讓成班垃圾嚟迫害自己
你咁講係因為你可能唔係業主,好可能係公屋仔

香港真正交稅嘅係業主,佢地買樓嘅印花稅同地價係政府嘅主要收入來源。
計返條數,香港唔係低稅
咁都諗唔掂就留底做港豬繼續交稅養黑警啦,英國民主自由嘅社會唔啱你。
英國唔太清楚,
但加拿大溫哥華/多倫多都好多單身女仔
其實只要你正正常常, 識個女友真係唔難.
有男仔朋友過到黎三個月都無就拍拖
係喎 英國就冇你講嘅不公不義?你都一樣係無聲反抗嗰個嚟,咁生活同你香港有咩分別
我都係在英國十幾年之後返香港

一個人過去真係勇

不過永遠都可以返香港嘅,冇乜好擔心
我識人

前年去左英國
本身香港一家三口生活唔差, 兩公婆搵差唔多連登FG人工
過到去老公人工打7折, 老婆冇做野

但最緊要過到去, 咩都有得揀, 地方大左, 住既有平有貴
係香港大西北都迫你買800萬, 供30年, 30歲+30年就60歲
其實人生好快完 , 一層樓鎖死左你人生最青春最有能力既30年超過一半既價值

值唔值得呢D野好睇你點諗, 起碼果位朋友過到去冇後悔

掉番轉諗, 過左去唔洗諗一世返唔倒黎, 真係有咩冬瓜豆腐咪返去做衰仔, 自己冇能力既冇辦法, 但起碼你試過闖過 , 唔會因為被自己困住 , 就算你冇走, 到你60歲既時候睇住你d細路係香港挨果陣, 你一樣會後悔

冇人知之後會點 , 但最重要既係唔好因為冇捉緊機會而後悔 , 蘇州過後無艇搭 , 好多機會唔係保留一世
做護士果邊考完牌都做得怕咩
驚俾人斬更加唔應該移
得治安同方便程度好過外國
佢係行stream B但都搵唔到工
想知唔鍾意英國既原因?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞