臨飛想後悔 求開解

735 回覆
3442 Like 340 Dislike
我自膠錯grammar
我意思係d景點既配套輸,唔係景點本身
本身當然係各有特色睇你鐘意邊樣
醫療科技咁勁 好長壽架個個都

唔好咁既年紀就俾自己籍口去袪
走, 而家後悔. 將來唔後悔 (-+)
走, 而家後悔. 將來後悔 (--)
唔走, 而家唔後悔, 將來唔後悔 (++)
唔走, 而家唔後悔, 將來後悔 (+-)

而家走, 有一個可能係而家後悔完將來再後悔多次
而家唔走, 有一個可能係而家同將來都唔會後悔

當然走唔走都有可能又有後悔又有唔後悔

咁你自己揀啦
唔好走啦
中国專才返嚟了
你可唔可以留返係香港
幫手用個肺淨化中国人呼出嚟嘅臭氣
幫手用個身遮住支那賤蛆個閪樣
幫手用把聲noise cancel 下等生番嘅普通話
走嘅話 點解唔可以宜家唔後悔 將來唔後悔

走, 而家唔後悔. 將來唔後悔 (++)
因為樓主話而家後悔嘛
More
Haha 你都未開始返工就驚
其實係香港返工都會有老屎忽之類既閪人,到時都係見招拆招。

英文呢方面我試過2個有趣經歷,
1 第一次係超市用自助機比錢,我又衰既,帶埋上餐食淨既外賣入超市,我就放左個外賣落自助機到,但部機出error, 以為部機覺得我偷野,個職員走埋黎了解,我完全聽唔明佢講乜,我淨係話呢個係我既 leftover ,not from here, 之後我都係唔明佢,佢又唔明我,佢就好冇奈咁由得我自己試,原來部機唔可以放你冇do 過既野落去,從此我就明左個用法。

2 我識到個本地人,同佢去食飯天南地北傾左成晚,佢話我英文唔差,覺得好好wo。

又好長氣
有時英文都會出現人夾人,因為外國咁大又加上移民,美國東至西,英國北到南,既英文可以分別好大,就好似日本有東京人都覺得大阪人d 口音唔好聽一樣。
講英文只要你唔尷尬,尷尬既就係香港d grammar nazi

大家加油
呢個又見到你

建議中出即飛
Wfh可以兩邊住?
Yes,不過要注意返個留港日子,同可能要同公司講聲

香港返英國工算幾爽下…香港日頭做自己野,夜晚做公司野,由於無OT關係,香港夜晚1點收工岩岩好
Hk01已經用呢個貼作左篇文

拎就唔貼
英國top 1%
多謝你巴打
我都會努力
大家加油
似IT
其實我意思係喺英國只要唔係倫敦
基本上一個人做最低工資夠買樓
英國計年薪
記得英國又好,加拿大又好;
好多後生仔、你唔係一個人。
大家面對面緊相同嘅挑戰,
有咩搵人傾下、放鬆下。
悶,天氣長期天灰灰,凍又唔撚係凍到落雪果隻,落住少少雨咁

商場早收,細城市更加唔洗講
野食難食

基本上香港人係住慣city life 既人,多數都唔會鐘意英國

要讚既點都搵到野讚,要彈點都搵到野彈

自己去住過先會信
一係game development, 一係就電影嘅special effect
放心.好user 咩都easy d .
地產商賣樓既地,成本幾多,政府落袋幾多?地產商出價低既話,政府都寧願收番唔賣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞