臨飛想後悔 求開解

735 回覆
3442 Like 340 Dislike
我同另一半仲要之前都未黎過英國,第一次踏足就打算係度定居過新生活
我都覺得自己(同另一半)幾勇下
淨係叫我繼續交稅養三萬同忠誠廢物,條氣就谷係心口度,頂唔順。
假膠
習慣大陸模式就無事了,留港可去日韓台
一個人去英國係要極大決心
咁你啱,而家上網咁簡單,好多問題一問就搵到答案或者有人幫手
同幾十年前既人移民又係另一回事.
仲L使諗
三張重好後生,港女通常比港男更快適應外國生活,定D唔好太緊張就ok。
咁咪魯蛇囉 俾人笑死
等於大時大節親戚問拍拖結婚未
講就口響話唔理 心裡咪係有條刺
去到真係唔鐘意咪回流囉
我初初都係差唔多,一個人上機坐低之後心諗自己係咪痴鳩咗線,有啲衝動想retreat
之後已經無事,依家過得好開心
所以最大問題唔係移民,係冇得再痴住老豆老母,畀你要一個人搬出去住都係要面對同樣問題。
個個人嘅價值觀唔同囉
有d人覺得公義係重要 係不公環境就壓抑囉
好似你咁諗得開 行街見到人比人斬 都影響唔到
你都可以心安理得咁走左去嘅
仲要冇係外國生活過 其實好多都係咁,當初好熱血個個走自己又想走埋一份,但為屋企起碼真係有原因,有小朋友既話

個個post我都係咁講,我係英國讀左十幾年書,加埋自己身邊英國讀書d fd, 十個有9個都唔鐘意係英國住,更加唔好講你而家去到係要返工做野。 我地果時去讀書其實已經好舒服

不過都係果句,你冇試過你永遠都唔會明, 人地講咩都冇用。唔得咪返黎,冇咩野既
加油
試一年先
加油
連樓主可能都唔知 諗住玩玩下
多謝你覆我 我無當任何人是藍絲
我都諗咗好耐自己點解要走

主要是疫情期間發現政府點做香港人都影響唔到政策,所有事都是以中國為先,偏偏政府權力開始膨脹

今次疫情搞到我,下次可以因為其他事

如果做隻港豬可以生活得幾好,偏偏我唔鍾意圈養,以前做走地豬都仲接受到,依家怕左佢
香港都成日有人因為生活問題自殺
又話香港冇work life balance 既
同我諗點解要放開香港既一切,原因雷同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞