最近睇緊邊套韓劇? (53)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
崔鎮浩出演新劇《今生也請多指教》和申惠善 安普賢合作。

劇中飾演安普賢爸爸

該劇改編自同名網漫,講述女主潘知音反覆重生19次時,和第18次人生時邂逅的男主重逢後發生的愛情故事。

由《三流之路》《Mine》李娜靜導演執導。 ​​​​
本身都諗住遲啲開嚟睇
可以試下睇一兩集既
見證歷史,M台金土檔歷代首部1%電視劇誕生
昨晚收視1.9% ​​​​

見到個男主就唔想睇
太反感
唔知有冇機會cut集數
2倍速睇過幾集

劇本無聊老土
木偶類似地獄使者 女主就係地獄使者喺古代做人類果時嘅戀人 男主慘死女主自殺 男主身懷怨恨.....做左木偶
依個題材依10年都已經拍到爛哂
拍唔到咩新意
拍攝鏡頭都好老土 擺喺10年前播先有機會收視唔錯

男主扣除醜聞
本身唔係靚仔 演技麻麻
木偶把聲真係好似太監
佢下次可以試下演公公嘅角色

女主個角色係醫生 演得過份天真冇腦
但佢把聲嗲住黎講對白真係頂唔順 林秀香本身年紀唔細
唔應該仲接埋啲天真無邪嘅角色 (但佢上次演醫法刑事又演得太用力)
同埋依家啲觀眾係想睇女主嘅角色聰明獨立啲
再加埋佢個令人出哂戲嘅鼻窿
林秀香似木偶多啲

有兩個配角係男主上一套劇一齊演嘅
今套劇嘅角色唔吸引
女二角色老土
男二??男三 好路人樣 無咩存在感 飛哂啲part
棄啦 無謂為難自己
【熱帖】MBC金土劇收視率首次跌破2 (頂斗的季節)
收視率推移:
01 4.8%
02 2.2%
03 3.1%
04 2.4%
05 2.8%
06 1.9% 🔻最低
不算4集、2集的短劇,12-16集 MBC金土劇裡首次跌破2

349評論

M家的金土劇好不容易救起來了,又撲到地裡了

為什麼用硬硬(金正賢、徐睿知事件裡的一個梗,徐喊金的暱稱)…不解
em

昨晚和我媽媽空前絕後的沒節目看,轉台時看到林秀香很可愛就看了眼,就非常…非常…無聊…
因為一個人其他演員好慘

轉台間瞄了一眼,男主是新人嗎…演起戲來像發癲的gay…就那種很娘的感覺...

M家金土起伏很大,金喜善、金路雲的那部也很撲

劇情有意思,金正賢、林秀香演技很好,在追

認真看一看就知道不是演技問題,是劇本身的問題 男主演員真的超級勸退

說男主勸退怎麼又去看?一開始你不想看的原因不就是男主嗎

用金硬硬就該知道會有爭議,會血撲才對
題外話,衣袖怎麼回事,收視率贏很大 男主,pass
男主很勸退… 不是演員的問題,是劇本很尬很幼稚…很無語

非要用男主的理由是什麼?明明有爭議

鏡頭很美,很遺憾,因為選角我棄劇了…雖然是浪漫愛情喜劇但無法入戲

首先男主就…

男主演技很奇怪…

https://theqoo.net/square/2718297190

咁有冇其他角度可以J吓?
青春月譚 都叫仲有表藝珍
唔係好透
點樣「J」套劇?
有啲人物好討好觀眾 我咪J佢
舉例 浪漫速成班 套劇劇情預期之中,當中無冇人物角色好出眾 突然有個裴允京出場 咪彈起身聚焦係佢度囉
睇嚟你真係好唔鐘意套劇
棄劇仲要打千字文發洩下
百幾字啫
不過其實我都係飛黎睇
冇咩損失
Jinx算係姜澯熙一堆垃圾網劇之中嘅清泉
佢嘅演員路都幾坎坷
Miracle 睇過都一般般 加上VO加持
但佢幾套大台電視劇話題度 收視都唔差
Miracle好多無聊劇情要幾倍速飛
扮巨星但啲造型又唔掂
唯一係睇得出佢其實有啲喜劇細胞

Jinx起碼故事完整無拖嚟帶水
拍得幾靚同埋sweet
網劇嚟講合格有餘

明明有大熱劇但上唔到位
最近果套未睇 好似戲份好少
宋仲基、李光洙好友關係成為過去式?公佈再婚後兩人冷互動讓網友起疑

https://www.koreastardaily.com/tc/news/145916
證明咗韓劇po嘅話,叫座力係李璟榮>>>>>>>>>>>李世榮...
大家其實PTSD姐
小弟入post見到咁多李璟榮都有PTSD了

麻煩大家post榮榮重口味圖加密pls
🙏🙏🙏🙏🙏🙏
其實呢樣嘢我都好奇咗好耐
硬係覺得男宋同女宋離婚
女宋同趙寅成係 close friend
身為趙line 嘅光洙,應該好難同男宋繼續做朋友
就算keep住係friend都要低調……
你post得仲多過我
我多數係文字
男宋離婚後
光洙有冇喺公開場合或綜藝提過男宋?
男宋離婚後連車太炫都有繼續聯絡
光洙點會冇
唔使理太多依d新聞
想知喺邊度得知女宋同趙寅成係frd
女神降臨Netflix 上到worldwide 第六

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞