對男朋友做過嘅貼心行為

309 回覆
236 Like 26 Dislike
佢生日整蛋糕比佢用半個月整份生日禮物比佢 特登約fd出嚟之後比surprise佢
佢病會沖蜜糖水比佢飲陪佢睇醫生 會陪佢瞓覺到佢醒就執藥斟水比佢食
想要啲咩而我又負擔到既會無啦啦買嚟送比佢
佢打機唔理我我就自己學打佢打既機陪佢打或者睇佢打

今日又嘈交啦 我每一份手整比佢既野佢都係話唔想比屋企人見到所以放係我屋企 連認真睇一次都冇
入黎酸下

酸下都爽

呢個真
咪又係會分手
咪又係會分手

Lm
男朋友皮膚唔好 幫佢睇下食療
煲下湯水俾佢飲 (佢平時無乜機會飲湯水)
幫佢含同口爆算唔算?好似咁樣佢個樣會最感動

平時見佢有咩需要 有咩無嘅咪留意下
睇啱就買俾佢啦
有次佢好沮喪嘅時候(佢平時好樂觀)陪伴佢同支持佢 佢話果陣特別感覺
去佢屋企幫手洗下碗執下垃圾咁
諗到先再講啦唔記得

btw 一開始好鐘意整啲diy俾男朋友 但佢唔係特別鐘意咁 所以依家會揀啲實用嘅 送野要送佢鐘意 而唔係自己鐘意嘅
幫佢按摩 學睇波 陪佢打機
煮完飯唔洗佢洗碗 等佢可以抖下
其實好普通 諗緊整下手作嘢比佢
同男朋友一齊左三年,都long d 左三年 岩岩上個月終於完左 long d
三年以黎做過唔少野~ 一開頭佢要飛個時就整左本厚厚地既薄仔比佢紀念我地暑假岩岩識個時既回憶
之後拍左半年(佢人都係英國)我就用mac整左條片比佢 又係記錄我地既回憶
生日、紀念日都有整過佢鐘意食既甜品,又整過蛋糕(雖然兩個人食到好飽又唔係好好食,佢都話要食晒佢) 又親手整過兩條頸巾比佢~ year 1 個時偷偷地問佢英國既朋友佢想要咩類型既銀包,上門學整完個散仔包之後寄比佢比surprise 佢
隔一年見佢銀包舊再整多個比佢 但今次自己買材料包上網整 無跟人上堂~ 有次唔小心整爛左佢隻錶 知佢一直想要DW就上網偷偷地買左,有日突然攞出黎同佢講話送比佢,佢收到個時個驚喜樣我到而家都瀝瀝在目 有時見佢嗲我 我真係好開心
細心既野都有做過但唔係好記得 都有啲比如接佢機個時知佢會肚餓就整定三文治比佢落機食,試過知佢早起唔到但約左佢朝早 就偷偷地比原本約定時間早起再買定佢鐘意既熱香餅早餐比佢
佢有做開gym 會幫佢按摩 見佢屋企啲野好亂會幫佢執e.g. 摺衫 知佢鼻敏感好嚴重 平時同佢出街帶定多幾包紙巾比佢呻鼻涕 平時又鐘意幫佢撩耳屎 抆鬚 修下眉(有時係佢自己reques t,我自己都好享受) 都鐘意為佢做家務:摺衫、吸塵、清潔、洗碗,只要有佢陪住我,我做咩都得
佢本身自己煮野食好叻,但係佢而家番左香港,好想為左佢學煮飯 佢第時番工可以整愛心飯盒比佢
寶我真係好愛你 我知道我前排大壓力成日搵你做出氣袋 又做錯過好多野 你都原諒左我 我應承你番到香港我會不斷寵你愛你 會學識體諒你包容你 I love you!!
所有野都係係佢角度諗先 先再諗自己
Eg. 就佢schedule 出街幾點邊到出發都以佢為先
只會係驚佢唔鐘意 唔岩佢
自己變到所有野都會迎合佢
係因為太愛佢先唔捨得對佢唔好
但同佢一齊既回憶已經愈黎愈模糊了
同男朋友一齊左三年,都long d 左三年 岩岩上個月終於完左 long d
三年以黎做過唔少野~ 一開頭佢要飛個時就整左本厚厚地既薄仔比佢紀念我地暑假岩岩識個時既回憶
之後拍左半年(佢人都係英國)我就用mac整左條片比佢 又係記錄我地既回憶
生日、紀念日都有整過佢鐘意食既甜品,又整過蛋糕(雖然兩個人食到好飽又唔係好好食,佢都話要食晒佢) 又親手整過兩條頸巾比佢~ year 1 個時偷偷地問佢英國既朋友佢想要咩類型既銀包,上門學整完個散仔包之後寄比佢比surprise 佢
隔一年見佢銀包舊再整多個比佢 但今次自己買材料包上網整 無跟人上堂~ 有次唔小心整爛左佢隻錶 知佢一直想要DW就上網偷偷地買左,有日突然攞出黎同佢講話送比佢,佢收到個時個驚喜樣我到而家都瀝瀝在目 有時見佢嗲我 我真係好開心
細心既野都有做過但唔係好記得 都有啲比如接佢機個時知佢會肚餓就整定三文治比佢落機食,試過知佢早起唔到但約左佢朝早 就偷偷地比原本約定時間早起再買定佢鐘意既熱香餅早餐比佢
佢有做開gym 會幫佢按摩 見佢屋企啲野好亂會幫佢執e.g. 摺衫 知佢鼻敏感好嚴重 平時同佢出街帶定多幾包紙巾比佢呻鼻涕 平時又鐘意幫佢撩耳屎 抆鬚 修下眉(有時係佢自己reques t,我自己都好享受) 都鐘意為佢做家務:摺衫、吸塵、清潔、洗碗,只要有佢陪住我,我做咩都得
佢本身自己煮野食好叻,但係佢而家番左香港,好想為左佢學煮飯 佢第時番工可以整愛心飯盒比佢
寶我真係好愛你 我知道我前排大壓力成日搵你做出氣袋 又做錯過好多野 你都原諒左我 我應承你番到香港我會不斷寵你愛你 會學識體諒你包容你 I love you!!

好sweet啊
幫佢執屋吸塵抺地
洗哂佢足足一年冇洗既碗

一年冇洗既碗

係呀,我以為會有蟲有曱甴走岀黎
竟然乜都冇

好sweet啊

其他人睇可能覺得好sweet 但long d 緊個時大家都好折磨

好sweet啊

其他人睇可能覺得好sweet 但long d 緊個時大家都好折磨

long d真係好辛苦
睇親好多人都分手收場
你地經歷過重一齊到真係福氣黎

好sweet啊

long d真係好辛苦
睇親好多人都分手收場
你地經歷過重一齊到真係福氣黎

我都因為long d引起好多問題
盡力中
lm
男朋友成個女人咁,我就成個男人咁 成日小小事就嬲,我又唔知佢嬲乜,要死死氣say sor氹番佢 行行下街係到玩無啦啦fing開隻手唔俾我掂佢,氹到上車走都唔俾我掂 佢仲覺得係耍花槍好好玩
我想講有邊個女仔俾男朋友係咁趕開會係enjoy仲覺得好玩 最撚憎俾人嫌棄,我會唔開心架

但我次次都認衰氹番佢,自己一個唔開心就算
我不嬲鞋帶亂q 咁綁, 所以成日要喺街綁. 有日女朋友回國前靜靜雞在我訓覺時重新綁過哂我啲鞋帶,到而家半年未甩過
初初入黎睇頭幾個留言都幾sweet 慢慢睇下睇下就有種淡淡的哀傷
點解人地女朋友會咁好

I know that feel bro

啱啱send 個post 比女朋友叫佢睇,佢既回覆係"on9" "no wo" " not my style",
我應該點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞