對男朋友做過嘅貼心行為

309 回覆
236 Like 26 Dislike
每次一齊訓個陣都叫佢訓係我手臂到 一路細細力摸佢個額頭氹佢訓
平時會留意下佢身體/健康有無變化 如果有 我就會上網check下或者問下屋企人 之後就買啲啱用既野俾佢
自己翻工草錢買佢鐘意既野 之後俾驚喜佢
會慢慢開始研究啲佢鐘意但自己唔鐘意既野 例如打機
會寫信之後偷偷地擺係佢個袋到等佢自己發現
做咩之前都會顧左男朋友感受先

應該係佢返工儲錢買你中意既野俾你先係路喎絲打 你要做既係同佢慳錢,出街拍拖盡量幫佢慳荷包
有d佢唔捨得買而你負擔得起既你先買俾佢啦
(男人想買而唔捨得買既野,通常都好貴)
好想有男朋友俾我錫 瘋狂寵壞佢

諗起都開心
知佢想要ps4好耐又唔捨得買
偷偷地買部連gta既bundle比佢
再抬到去佢面前 (都幾重

哈 我都係,佢d fd 叫左佢買ps4好耐,我叫佢要草錢唔準佢買
跟住聖誕偷偷買比佢,連埋佢想同fd一齊玩既NBA 2k17 (其實乜都唔識搵左好耐資料,咩藍店果d)
仲特登買多左個手掣,扮淨係送個手掣比佢
佢一拆開呆左,應該心諗又冇ps4,要個手掣做乜野
其實個手掣係比自己可以同佢一齊玩
之後先再推部ps4佢睇 佢勁開心攬住我

跟住同佢打機成日唔讓我
都係佢貼心多啲喎,佢係無記性既人,但我既生日,記念日,同我平時岀街講既野都會記住同上心。
好簡單早幾日係759行見到有款野好飲,難得又有貨,但佢話玻璃瓶唔俾買,點知隔左日佢上黎既時候就買左俾我
有時訓醒我扭計唔想落街買早餐 佢大爺都會話等佢買 平時出街佢無乜野拎 可以就咁2手fing fing 但知我細袋又重,依加每次星期日岀街都會背個書包裝住我個手袋同其他野。我生日又整蛋糕俾我,明明佢就唔識下廚 真係好貼心

我就少好多啦對比之下,不過都學緊點樣做得更貼心,會整野俾佢食,um...寫信俾佢
黎緊計劃緊係佢生日自彈自唱俾佢聽同整馬卡龍佢食,利伸,結他仲自學緊,本身想作首歌俾佢咖

男朋友,我愛你呀,
今日男朋友冇啦啦話喉嚨痛 我趁佢去廁所個陣 用我eps最後嘅89蚊買左包喉糖比佢
秒間感動mode on
試過幾次我早起身過佢,就幫佢擠定牙膏
去旅行個陣佢話間房亂,我就趁佢唔係到個陣執乾淨
夜晚訓教見佢有踢被既習慣,會起身幫佢蓋番好
出街佢有咩想食都會陪佢食
只要見佢都會幫佢按摩
幫佢執頭執尾,打理日常生活事務
講到尾,當佢細路仔咁照顧
男朋友依家係我面前已經係一個小朋友咁

擠牙膏呢招正
男人只會係佢信得過嘅人面前做小朋友
今日先比佢嗲完我

作為男人,我覺得成個post得呢一句係正確
女士們唔好辜負你地男伴對你地既信任
男人只會係佢信得過嘅人面前做小朋友
今日先比佢嗲完我

作為男人,我覺得成個post得呢一句係正確
女士們唔好辜負你地男伴對你地既信任

好鍾意佢嗲我嗰樣
留名等睇自以爲貼心既行為
幫佢執屋吸塵抺地
洗哂佢足足一年冇洗既碗
男人最大壓力就係唔可以隨便抒發壓力

咁多位識關心男朋友/老公嘅絲打祝你地情比金堅

呢句真
我都係有女朋友之後先有機會同人講下
我做左無論幾多野佢對我都冇乜反應
親手整手作,野食,有次我發現佢喉嚨唔多妥,我買左喉糖比佢,過左幾個星期見d糖無食溶哂係個袋底
Anyway 我男朋友好似覺得我做咁多野都多餘
坐爆佢之後一野含到底
佢即刻尖叫
開頭同樓主一樣覺得男仔好似唔使點氹咁
但其實佢地都有佢地既壓力 都好想我地可以氹下體諒下
之前男朋友返工大壓力 好多野做唔得閒出黎見 之後我就買埋野食去樓下等佢 叫佢望落樓下睇下 講緊電話都聽到佢有啲想喊 落到樓見到我就眼濕濕咁衝過黎攬住我
其實男仔好易滿足 只要佢地feel到你有關心佢 一封信仔都已經好開心

呢樣真,男人多數都會表面逞強
有咩問題都唔會表露
有個人理解自己體諒自己
會去關心自己已經好難得好開心
lm
整早餐,知佢溫書攰會整下甜品買零食送過去,提下佢要做咩等佢唔好做漏,織過頸巾,整下手作,整過video,佢返intern會專登搭出去一齊食飯,去親外地會買野俾佢同佢屋企人 我係外地個陣,知佢忙唔會扭計要傾電話,但會send 好多野鼓勵去,第二朝要好早起起都會夜晚好夜都堅持聽佢訴苦

利申: 己是ex,不被珍惜
幫佢執屋吸塵抺地
洗哂佢足足一年冇洗既碗

一年冇洗既碗
幫佢執屋吸塵抺地
洗哂佢足足一年冇洗既碗

個留言有味
全港最大的港女自HI中心 上線啦~
煮甜品 係考試既時候買零食俾佢 幫佢排隊
不過到我考試既時候佢就冇咁做
知道佢病即刻打比佢慰問跟住買藥比佢食算唔算?
我住香港仔佢住石埉尾
其實你地真係有諗過男仔既感受咩?
你地要求既野自己做唔到又要要求人做到
自己做錯就一了了知 人地做錯就捉住黎屌
日日要人氹?我都想有人可以氹我呀
你一嘈交啲女人就cut線 你講道理話你揾藉口
好老實人地冇要求你咁多野 點解你要要求人地?
其實好多男仔都係廢事嘈交先道歉炸
你地班仆街仲要得寸進尺問人錯啲咩?
最後一句
麻煩你地覺得自己好好之前諗下人地為你付出既野係咪真係好少先啦 我仆你個街
去完廁所洗手
我同另一半都有少少懶底少做呢d野
真係好夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞