對男朋友做過嘅貼心行為

309 回覆
236 Like 26 Dislike
整早餐,知佢溫書攰會整下甜品買零食送過去,提下佢要做咩等佢唔好做漏,織過頸巾,整下手作,整過video,佢返intern會專登搭出去一齊食飯,去親外地會買野俾佢同佢屋企人 我係外地個陣,知佢忙唔會扭計要傾電話,但會send 好多野鼓勵去,第二朝要好早起起都會夜晚好夜都堅持聽佢訴苦

利申: 己是ex,不被珍惜

其實點解會可以咁多時間
我同另一半都有少少懶底少做呢d野
真係好夾

wadiu U記原來有女
我好掛住佢
睇到灰曬機
anal
最近就係喺佢生日果時偷偷地約曬佢班中學同學去party house幫佢慶祝生日

利申:唔識佢班中學同學

有時會寫卡仔比佢

為佢去學整馬卡龍

幫佢去黑頭粉刺

唔識都約到 犀利
啲拍得兩三年嘅仲可以沉醉下呢啲On9行為
幫佢洗衫同煮飯
見唔到自己女友留言
逢親生日 情人節 聖誕節都會DIY card比佢
雖然比人笑我似小學生勞作堂既作品,不過男朋友中意就得啦

另外就係對佢媽咪好 佢出左trip2個星期
我就陪佢媽咪食飯
逢親生日 情人節 聖誕節都會DIY card比佢
雖然比人笑我似小學生勞作堂既作品,不過男朋友中意就得啦

另外就係對佢媽咪好 佢出左trip2個星期
我就陪佢媽咪食飯

仲有基本野囉 幫佢按摩 撩耳仔
支持佢打波 學打機
原來仲有咁多野學
我淨係識借耳仔俾男朋友聽佢講野,同埋係佢唔知要點做既時候,嘗試同佢一齊分析件事俾下意見
留名學嘢
爆佢菊花 一齊沖涼
比佢去打波打機 唔會煩住佢 會由佢打到想搵我為止

不過散咗嚕
岩岩分左手 睇你地留言好sweet睇到眼濕濕
男女都好 多d體諒對方 祝你地幸福快樂
幫佢抆鬚 執屋
佢攰得濟瞓著咗幫佢較鬧鐘
為佢學煲湯 雖然仲未煲過比佢飲
提佢交卡數
佢飲到醉哂 扶佢返屋企
同朋友去旅行都會睇吓有無嘢啱佢 買比佢
我愛你呀 肥嘟嘟
海帶綠豆沙 我唔食海帶 佢食哂啲海帶之後俾我食
攬實佢
平時會幫佢按摩 有時見到佢鐘意既公仔既產品會買比佢
每次見到隻公仔既扭蛋都會扭隻比佢 (同埋係因為私心手癢想扭蛋 )
幫佢準備迷你藥箱盒仔比佢 (因為佢番工成日整親)
佢對於calendar好有要求 親自design再印埋比佢

男朋友早排要比賽 比賽前夕都好大壓力又唔開心
係佢比賽前既某日 知佢返工返下晝 同埋一定訓到一點幾兩點先起身
所以就好早起身 (我住大西北 佢住港島 )
買左佢最鐘意飲既野 食既野 裝左碗屋企人煲既湯 同寫左張卡仔 去佢屋企樓下
因為佢屋企樓下要有鎖匙開先入到
就打比佢:我係樓下呀 落黎幫我開門啦
佢真係未訓醒 覺得一切好似發夢咁好開心 我都好有成功感

見唔到自己女友留言

點解要
你自己女朋友為你做過啲咩你自己唔知?
睇下呢個post幻想下都好
做啲咩都好 男朋友都冇咩反應
男朋友好鍾意starwars,之前迪士尼推starwars佢已經成日暗示好想去迪士尼玩,但我一路都話好貴唔想去想慳啲錢,其實係想留番生日比驚喜佢。臨到生日,預早買定飛,訂定生日蛋糕同攞定假,到佢生日果朝一早拎埋蛋糕上佢屋企叫醒佢講生日快樂 之後食蛋糕做早餐 然後叫佢嗱嗱聲換衫一齊出門口番工,出門口一刻先同佢講「喂你打番公司請假啦,今日我地去迪士尼慶祝你生日」,一開始佢以為我講笑,到我拎左兩張飛同比佢睇我帶定曬風扇仔毛巾水濕紙巾etc,佢先信我係講真之後眼濕濕攬住我講多謝

仲有定期修眉抆鬚清暗瘡粉刺耳屎敷面膜剪指甲
自家製噴頭髮鹽水 私家美容師yeah

利申:一齊左5年幾就快6年
點解人地女朋友會咁好

I know that feel bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞