點睇XRX改架34俾人當水魚咁㩒?

853 回覆
393 Like 13 Dislike
大圍果間丘永材表姨甥
丘永材舊鋪即係宜家lsh個位
KC racing 新田
67好人先話前車主「介紹」
其實間車房係前車主有份
為果小小錢冇左67個大客值得咩,d車房仔唔識計數真正67
唔 top 但澳門攞到冠軍, 冠軍車手唔識set 車, 一定係咁
LSH 都未做到啦
咁咸美頓一定最叻set車,話晒7屆世界冠軍
人地玩改裝車就係享受個過程
David Lee我無跟足,點解唔俾買lafa ?定個陣未夠vip?
set 車唔係個driver feedback 同個engineer 講要點嘅咩? 推頭甩尾幾多camber caster toe 呢d 唔係車手決定係engine 決定嘅咩?
講粗口犯法呀?唔中意咪唔好撚睇囉 冇人迫你睇
免費娛樂 大家都睇得咁上心。
珍惜仲有香港用家會肯拋頭露面 又拍YouTube 又改車比你睇啦。
其他香港收藏家,玩家拍左拍片公開上YouTube 先啦,係有人改得仲勁 玩得仲厲害 但唔share 我地呢d 平民FF 都冇呀。
冇睇呢條友好耐,越嚟越走火入魔
一定叻過你先
電腦數據都係for 參考
架車每場最後點調較都係依靠車手練習後feedback同佢地駕駛習慣而改

係世界級比賽玩咗十幾廿年
冇可能仲係講緊架車好跳條路好爛呢d 廢話
因為龍Sir呢啲工程師
都唔鐘意人地改動自己的心血
同樣都唔會改人地的設計

可留意佢架IS200咁多年都係原裝
同埋佢拍S2000果集有講過
又咁睇啦
佢同好多車房都合作唔愉快
會唔會richard係一個好撚煩既客
寧願食個一筆之後唔再做佢生意
我架26喺全香港各大車房都整過
間間都多鑊氣又蝦碌嘢
46喺專門車房整仲大鑊
俾完兩雞幾整完同冇整冇分別

與其話Rich柒係個麻煩客
倒不如話香港車房普遍都閪

所以我支持佢自己開一間
益自己又益到我地車友
不過我有啲好奇Rich柒架車行車證係寫幾多cc
如果係2600 即係當初冇報正?
如果係2800 會唔會副機器被調換?
好多係幾多?oscar pro同maximum racing都繼續用架喎
67 唔係話唔關MTA 事咩?

52日*8hrs/day. 成416個鐘搞個咁嘅嘢出黎個fuel pump 都搞成咁,其他更加不能想像。

同埋間車房一定知唔係2.8/block 有問題,換head gasket 爆開已經見到原裝piston 同正常會睇埋啲缸。正路有問題即刻同車主講問佢整唔整埋佢。

仲有好多位都好鬼,好慘
計乜鬼 根本就係搵佢接火棒
香港只有極少數車房係可以合作愉快

人地就係靠劏水魚搵食,你要認真做?
其實f1出左街既team radio,都係話個尾好走,個頭唔夠down force,上一個setting比較好之類既感覺feed back

我真係未聽過係直接話要講點set俾數字個engineer

望下咸就知,車手睇到既都只係一部份,benz都成日reject佢,成日practice咸係咁屌個setting,benz迫鳩佢照出,最後benz setting既成績最好

所以你估下咸同佢個engineer邊個熟部車

ps,今時今日既f1車唔似以前相對簡單,車手較易去俾feed back,好多時隊中都唔知可以點改善
覺得佢未夠班卦,買咗咁多車都無quota
呢啲咪夠哂raw 行wire 1:1 steering
建議你認真睇下賽車先
車手俾到嘅只係方向, 但係實際上精細setting都係要engineer先決定到
32頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞