點睇XRX改架34俾人當水魚咁㩒?

853 回覆
393 Like 13 Dislike
原廠技師
F1技師
咁應該無車房仔有料

有料就唔洗做上面技師 自己開舖
佢話係榮哥介紹嘅車房
有機會係alignment formula
應該部34副偈開始爆大鑊再放比佢,正常思維一副2.6 280ps要tune到2.8 800ps無可能用返原廠盤頭加氣缸能承受到,其實67咁燒錢法已經夠買副Nismo/東名/HKS complete engine放落去,或者加少少錢直頭send 去Nismo omori factory rebuild 過部車
icic 🙏🏻🙏🏻
🙏🏻🙏🏻
Well條片冇講過任何人名,都係大家自己估姐
67話個遮都係05u
Stock 的05u
即係其實架車都係2.6
自己開shop仲好搵
例子:professional awesome
加上後期d件係圍繞2.8而加上去,所以咪爆偈
明白🙏🏻🙏🏻
直接買GT350R
係,連上手都搵個tuner 當2.8咁谷
2jz都死啦
咁失敗例子你見唔到姐

打工同做生意 兩碼子事
有料 但唔識做生意一樣收皮
2jz上1000ps都要造缸內強化,點可能原廠就直上千匹
Factory Racing team 有幾多state of the art 機器/ budget/ platform 俾人去develop 自己張cv

幫xRX打工=安裝bolt on零件
🙏🏻🙏🏻
所以67架34而家水溝油囉
佢盤頭同中缸出事
真係訂定份complete engine 番黎無咁嬲
其實就算tuner 都一定會發覺副引擎唔係2.8
冇可能唔知
9唔撘8
就算係remote tune 都一樣
咁其實前車主 當佢2.8咁改 已經好大問題 佢冇理由唔知會死 然後再賣比人 又係水人一鑊
然後最後幫67整果間車房 佢地唔知駕車已經搞衰左? 唔同67講聲?定話 最後果間車房 就係mta 即係佢本人 (亦有人話係另一間 af)
缸頂灣左其實已經玩完㗎啦,你好難搵人車返平佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞