信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
買國泰日本飛點飛多倫多要日元找數
食唔食到賞世界?
但國泰base 係香港
想問standard charted CX card 簽40000有40000里,如果簽到5萬,係咪都係得40000里?
但係佢reject咗我
抽親都係12rc
國泰批卡睇心情
黐線 未瞓醒
滙豐批卡睇心情
aeon wakuwaku 經PayPal 唔計網上交易
唔係套現 係網上交易好多會逼你用PayPal
宜家red card 好多時都會計埋
Paypal可以直接扣信用卡做零售交易
外幣就ok
Paypal套唔到現喎,Red都計
10月中批smart卡
11月頭幾日已經簽夠4k

入積分個頁又未見到有迎新
Both, 定係我申請錯咗佢個app度淨係可以申請滙財金卡,我喺入面撳咗我係學生
等一季啦
3 個月先出現
今日想申請Simply Cash自動增值八達通+包底,填完form提交,loading完左立即彈左reject左畫面有無人知咩事

講返少少背景,我今個月先開始用信用卡今個月同時開左一張red,一張DBS eminent VS,兩張limit夾埋20萬。
例如我嚟近要join gym membership
佢就可以月費或者full pay比但可以分期

月費就每個月500蚊
Full pay就10800 24個月啦

我就諗住用信用卡俾錢 DBS Eminent
想問下大家reward問題

佢做左full pay分期的話 仲想問吓每個月俾錢個陣仲可唔可以食到佢5%回饋架?

應該得大數嘅回贈(8000 x 5% + 2800 x 1%)
應該所有信用卡都唔會將供款計落消費金額
咁我諗下要比月費好啲 定係full pay好啲自
原來係咁,thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞