信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
呢D你直接問CS會唔會易D?
信用卡唔係24/7嘅咩
大bank唔係呀
做咩係咁洗

無你咁眼利,我以為經咩申請都係200+800
比你參考下,我都係經HKCard+申請,開始用左幾日,今日收到"Card+額外迎新優惠HK$100"一扣即享notice,順利扣左其中一筆數$100。
https://www.sc.com/hk/bank-with-us/multicurrency-debit-card/

見到出面嗰個看更有一百萬search咗一下依張debit card係咪真係頭五千有5%
有冇其他隱藏手續費
推廣期為 2022 年 10 月 13 日至 2022 年 12 月 31 日
咁無野了。。
以前整過信用卡 但因為成日找唔到數 個底花晒 最後決心cut晒

最近想整張信用卡 個額愈細愈好
想問下有冇邊張可以set上限 2000-3000左右
最少10k大學生
睇小斯/里先生
最少8k
我東亞同大新都係得$2000信用額
8k 有錢人我2k, 5k都有
我唔係學生,但邊張卡有2K 我申請先
銀行唔會主動批2k俾你,但可以主動要求降低信用額,東亞同大新都可以2k,恒生最少8k
好 等我出張試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞