信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

hsbc之前批左卡比我, 本身諗緊啟唔啟動虛擬卡
張實體卡5個工作天仲未到
發現咗個bug
原來唔洗等新卡到已經可以啟用新卡
早幾日見到money hero有啲經佢哋個網申請卡就有回贈
信唔信得過
moneyhero
碌得少先會中
嗰張應該係virtual card?
真係唔怪之得啲騙案可以長做長有
想問下 aeon 個激賞祭,如果買 gift card / coupon / voucher 嗰啲計唔計?之前計錯數原來外幣簽賬唔計唔夠二百蚊又唔計,而家差二千幾唔知買咩好

另外都想問下 waku 個生日月海外 4% 係額外回贈?我上月簽完,除左原本爆左嗰 $300 回贈之外唔見有其他額外回贈

thanks
信得過 但我覺得呢排citibank d 迎新唔吸引
上年係 經moneyhero 申請
有千5 apple gift card + 1000蚊定800蚊迎新
你click 入去會睇到信用卡到期日
app 輸入到期日就可以啟用新卡
變相唔洗等新卡到就可以碌多過1萬

不過唔用個陣最好鎖起佢 廢時張卡寄失俾人盜用
就係virtual card 嚟,上面有講佢同實卡資料一樣

唔係bug
你真係拎到?
少見,走數故事居多
真,
佢網講明 12-16星期就會有
我第10個星期開始 個個星期send email 問status
去到第16星期左右就收到
咁你好彩喎
so far 係小斯同moneyhero 到申請過幾次
都冇伏
唔係幫moneyhero 講說話,我兩次都拎到giftcard
但係俾人屌到咁 之後會睇定d/搵第二個申請

經kol申請信用卡最好準備一個完全乾淨嘅browser (aka Microsoft Edge) 裝哂plugin個d去搞好高機會凍過水
好能佢好咗?

上年有個moneyhero苦主group搞到好大

我有幾個friends都收唔到,追咗好耐先俾返另一D嘢補償

利申用過小斯同里先生都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞