信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
我都有張當日聲稱永久免年費既東亞卡,暫時都未見過收錢既單
想買演唱會
citi cashback只係餐飲/酒店先有2%,earnmore係乜柒都2%
咁AE Explorer好啲
HKBEA 垃圾黎
利申: 持有Flyer超過7年,前幾日Cut撚咗,Cut埋Saving
唱k 唔收銀聯
有4%都簽唔到
開多張Visa
屌渣打做乜撚

諗住出新機, 申請SC張smart 卡拎迎新
填左基本資料然後禁下一步繼續啦
係咁time out, 咁咪放工返屋企再試
然後放工再申請就俾銀行block左申請

女朋友申請就順利下一步 我屌

利申: 用私人電腦申請, 冇adblock 之類乜乜柒柒
餐廳唔夠100蚊,有無2%架
用緊SC Cathay 一張打晒, 前排佢比人HACK 單嘢中咗兩次搞到心灰想轉卡
如果想一至兩張卡打晒
係咪HSBC VS玩promo 加Red 日常消費, 夾埋兩張會抵玩啲?
見到你地又有講dbs 張eminent 但好似好好, 唔通又要開多張食飯用
jj 插沙求意見
但未收過我年費
Za card有冇得過冷河食迎新?
冇,全部VB都冇
直至我前幾日cut卡
對上六年都冇收過我錢
最近一兩年仲要冇碌咁滯
請問 citi plus foodpanda 回12% 係一個月$250 定3個月總數回

$250?
唔識睇terms?
收到email話批咗渣打smart card
仲話「您的電子信用卡已經準備就緒」
但係online banking同mobile都唔見張卡嘅record
其實係咪都要等張實體卡到手先用得?
渣打係
要收埋卡啟動埋先用得
個電子卡係廢既
請問有無人個知Citi張八達通白金卡係唔係綁死左只能用自己自動增值落張八達通?有無得申請完轉用其他信用卡自動增值?例如轉用Citi cash back / Simply cash
你綁去第度咁要呢張野做乜
如果我無理解錯,佢個自動增值回贈得0.5,上網睇話每月只要以持卡人名下所有Citi信用卡主卡及其主卡賬戶下之附屬卡合計簽賬滿$3000,即可獲15%回贈。

唔知有無得咁玩,咁如果我用Citi Cash 自動增值落果張八達通到,增值果筆錢會有1%回贈(> 0.5),亦可以幫補下要儲夠3000蚊先有15%回贈果條數。
1. $3000唔計自動增值
2. 你唔用佢增值張卡佢回贈唔會入數
睇清楚條款唔好速讀啦
講清楚埋比你,條款5同11
BTW,當然冇得另綁
唔該哂
主教我錯了,請寬恕我嘅罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞