信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔洗 上homepage DL form email過去就得
減咗都多過好多卡啦
常駐嚟講其實好堅了 唔洗活動唔洗特選永久免年費
我簡左銀聯呀
但銀聯有咩唔好?
好多地方都收 輕鬆夠數
如果唔使share回贈上限會更好,網上同日本分開
我就係揀錯銀聯 大集團就話多數收 一去啲細餐廳就成日唔收
wkwk都係用返去網購 海外得3-1%如果冇最紅海外就正
唔知點解申請東亞卡被拒,明明資產果d夠哂
bea flyer 定ae explorer儲miles好用啲其實
ae碌唔夠十五萬要俾年費都少煩
flyer 永久免年費開咗都唔洗理

另外想問citi cashback同earnmore都係2%
邊張好啲
係咪TU問題?
我暫時去D餐廳
未遇過唔收銀聯
反而順豐唔收銀聯但收AE 我有D shock
大陸公司都唔收銀聯
邊個水你flyer永久免年費 同citi cashback係1%
好人好者唔好用西亞啦
有bea acc係永久免
真係唔知 佢係寫咗係邊到?
google就有
學到了
BEA flyer 超市都係得0.4%,好似差D

由2020年4月1日起生效,下列各項簽賬類別,將不獲發額外獎分: (i) 任何超級市場、百貨公司、旅行社及政府部門簽賬交易;及 (ii) 循環付款及/或自動轉賬交易。 簽賬交易類別將根據Mastercard Asia/Pacific (Hong Kong) Limited之商戶編號釐定。
西亞
咁又唔知喎我張flyer呢幾年冇碌過冇收過錢
純粹換咗張實體卡 由flyer變world
但ebanking 個名都係flyer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞