信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
岩先whatsapp佢個business account都係叫番我打電話on99
打22333000問
hsbc之前大約10日批10日寄卡
試過最快1日內出email reject
我上次都係收email reject
應該係電腦reject
連email都冇
心情唔好 過一排再試喇
想問申請hsbc張學生卡洗唔洗交入息證明
小弟冇入息,做緊職業兒子
唔駛
想問DBS張COMPASS VISA係咪學生都可以申請?想食佢新客送麻雀嘅優惠 但我apply嗰下淨係比live fresh比我揀
同你一樣無account,上年12月中經網上form申請,一星期後收到電話約我落邊間分行拎卡,仲叫我收到正式通知批左之後三日就可以去拎卡。收到通知既三日後落到去,保險箱職員話無我張卡,多數要等3個星期到一個月先會有,叫我留電話到左通知我。期間係無收到電話,最後一個月後收到SMS催我快D認證張卡,果日再落分行先拎到卡

朋友本身有HSBC Account,即日已經批左張虛擬卡比佢用住先
Sorry講漏左,收到電話通知之後過兩日就收到正式通知批左
同埋我有問佢可唔可以寄,佢話保安理由一定要我落分行拎,可能因為我無account掛
上星期四申請左公廁VS
今日4點幾話批左 即刻撳張虛擬卡黎用
想問下用呢張卡碌既數計唔計迎新
計,所以number都同實卡一樣
掂 今日已經碌左3千
聽日再碌3千 之後再食下飯 輕鬆到數
thx
來緊又要交保費 宏利保險可以用邊張R多少少 以前試過用HSBC 幾乎等同於無
300 就可以玩1次game
記得叫餐廳分2-3次LOOK張卡
用返宏利張卡
請問有無人知經DBS+申請嘅Eminent VS card係邊到可以改轉DBS$自選換領計劃,試左第一頁e-banking link,但因為我經plus申請,e-banking果邊無我帳號。
仲有最紅冬日賞,reward+ 登記
不過收到實體卡activiate 完先會係app 見到
你要收到卡先改得
我自己用電腦去呢度入左個虛擬卡no.
大貓個website寫話可以照入
https://www.hsbc.com.hk/zh-hk/forms/red-hot-winter-spending-rewards/
我收到卡啦,認證埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞