信用卡討論區(125)買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
子類別係咩?
醫療保險仲有細分
如果係指個收入要求既話都夠既,先唔理佢心情好唔好批唔批張卡
做乜CUT,白金卡中類別係有用,2.4% 即係4.16/里
你CUT左未,你而家CUT咁EVERYMILE會冇左迎舊
唔係呀,我想講EveryMile 特定商戶$2/里,其他$5/里

CX卡食飯網上海外$4/里,不過其實HSBC VS同白金中cat仲抵(VS揀食飯$2.78/里)
一個係醫生及醫師
一個係醫療服務及健康從業人員
原來仲要細分咁麻煩㗎咩
我最近先試完 寫醫療保險 有5%
DBS而家回得好快 2/3日已經知佢回幾多
之前好似都有人講過醫療保險係計
未cut啊 ,諗住決定好睇下申請邊張用多年先會cut
小弟單純唔想咁理咁多張卡,同埋我懶得計佢啲類別同幾時中優惠
Oh 原來係指哩樣,感覺上日常生活點都會掂到幾樣,但唔多,然後就同我上面另一個回覆一樣,小弟我因為懶唔係好想成日睇住佢幾時中cat/優惠
咁就CX卡啦
你如果申請EM就點都食左迎舊先CUT
唔好蝕左嗰$300
Apple Pay 一日內 比人 碌咗十幾次78$
我明明無做過 打去問佢話check唔到
打去信用卡公司又比唔到個code我 點算
可以點解決 我唔知可以點做
dbs eminent VS 都幾公廁
Since 佢年頭改左platinum 得$4000 cap
我就去apply 佢張visa signature
資格要$30000月薪但我差少少,如實填
預佢唔會批所以佢叫我交糧單我都無理佢

點知早排話批左
咁兒戲既,係咪指下個鼻話fulfill 到佢要求就批
話比人盜用
個D transaction 你唔會認
之後要求發新卡
但佢話要我填份野 交完先幫我再等佢覆
我唔知要搞幾耐 仲要比佢罰息
邊間銀行咁濕鳩啊?
通常一打上去Cs應該識做第一時間cut卡再chargeback
唔使講㗎喔

利申之前渣打打上去自動波搞掂曬最後唔使俾
扣咗嘅錢即刻CR俾你等完佢調查完先再決定
我開頭唔識講 整係叫佢比code同cut 卡
其實正常好似你咁講應該好快搞掂
聽日打上去講返 Dispute/ Chargeback字眼佢哋識do㗎啦
你仲未答邊間咁濕鳩
中銀
直接講話俾人盜用,要求cut卡+waive咗條數佢就得
遲下佢會寄新卡,同埋有封信黎話2個月內會回水
早排中銀中過招,碌左N筆$500 apple/itunes...
講多少少
第一次聽apple pay盜用
咁你係咪都係apple pay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞