痴線獸醫 醫到我隻猫咁

715 回覆
197 Like 112 Dislike
其實上門醫生已經幫佢清左好多琴日d洗耳水
依家最需要比佢休息同足夠營養

大家放心 我會keep住睇獸醫同好好照顧佢

咁間野就..唉.

原因係洗耳水導致貓貓隻眼係咁?
聽你講我覺得似係條垃圾獸醫太暴力
樓主淆底唔夠膽post 間野上黎

post左喇 追下post
圖一係佢睇完獸醫衣家既樣 圖二係我之前既相

佢圖一左邊對眼

貓訓覺係咁
間垃圾岩岩打電話黎 話老細唔批上門

果到得一男一女醫生 睇果個係女 但2個都係廢物

巴絲打我可以點做???

聽日會貓貓如果平伏完會拎埋去 無咩要求 同我救返隻貓

圖一係佢睇完獸醫衣家既樣 圖二係我之前既相

佢圖一左邊對眼

貓訓覺係咁

有冇隻貓依家隻眼既圖?
圖1如果係訓緊覺既話
有時佢地發夢個時隻眼會張開一半同反眼
Hehe絲打我好認同你
個d小學雞就唔好理佢啦 同佢講都晒氣
有d貓本身已經好細膽 仲要樓主個隻岩岩先俾獸醫搞成咁 帶佢岀去真係嚇撚死佢
自己親身經歷 隻貓好多年都無帶過岀街 本身亦都係好細膽 但因為d長毛搞唔掂 想帶佢岀街搞
點知隻貓一入籠就嚇到仆街 不停撞籠 仲撞損埋個鼻
於是即刻放翻佢岀黎 個陣佢係嚇到喘晒氣 有人埋黎就fea佢同岀抓 如果強行帶佢岀去真係唔知會發生咩事
其實我覺得係洗耳不當導致發炎影響到神經系統
而上門醫生都係咁覺講 因為耳鼻喉互通 連嗅覺聽覺同味覺都無曬 佢係肚餓 但嗅覺話比佢聽果樣唔係食物 味覺都試左但吐出黎

唔關洗耳事會無埋聽覺?

間野個男醫生又話好多因素又話要check又抽血又呀之呀佐 一睇就知佢唔想負責 明明book左都可以話老闆取消 因為聽個情況要儀器 可想而知間野係幾撚黑暗
仲敢帶隻貓去
樓主要強硬d 對住d咁仆街既獸醫
睇你d comment 聽落佢地唔係幾想負責任
唔知你聽日帶隻貓出去睇 定點啦

會唔會考慮將事情經過 擺上果d 貓gp fb?
雖然冇養貓 但好似d gp 係多人睇
即係draw 到多d人留意件事
可能間黑店既態度都會軟化
同埋提醒到其他貓主人唔好去佢度?

未追哂post 如果樓主已經有咁做 就當我冇講過
又一班keyboard fighter得個講字, 淨係識係到屌屌屌點知自已貓都未撚養過
係好心就比意見啦 唔係就收皮啦 聽你地講叫左醫生又係到屌 問點解唔衝出去睇 屌你病到99下都唔可以亂郁啦何況唔知咩事 病情嚴重左點算係咪你地負責?

你就真係傻撚左
你老母無啦啦嘔晒白泡都咪撚去醫院呀
屌你病到99下都唔可以亂郁啦何況唔知咩事 病情嚴重左點算係咪你負責?

你老母嘔哂白泡 請問你係call白車 定 抱住佢跑去醫院?

扮乜嘢假兩難 弱智仔唔識搭的士要跑去醫院?😂

答你就答啦 咁你坐的士定叫白車呀

如果你老母骨折/神經線受損你重郁佢 真係多得你個孝順仔唔少喇

下 個問題係一開頭樓主話等佢訓陣先 之後先再叫獸醫上門喎
你老母嘔白泡你會叫佢訓陣先之後先叫白車?
又一班keyboard fighter得個講字, 淨係識係到屌屌屌點知自已貓都未撚養過
係好心就比意見啦 唔係就收皮啦 聽你地講叫左醫生又係到屌 問點解唔衝出去睇 屌你病到99下都唔可以亂郁啦何況唔知咩事 病情嚴重左點算係咪你地負責?

你就真係傻撚左
你老母無啦啦嘔晒白泡都咪撚去醫院呀
屌你病到99下都唔可以亂郁啦何況唔知咩事 病情嚴重左點算係咪你負責?

你老母嘔哂白泡 請問你係call白車 定 抱住佢跑去醫院?

扮乜嘢假兩難 弱智仔唔識搭的士要跑去醫院?😂

答你就答啦 咁你坐的士定叫白車呀

如果你老母骨折/神經線受損你重郁佢 真係多得你個孝順仔唔少喇

下 個問題係一開頭樓主話等佢訓陣先 之後先再叫獸醫上門喎
你老母嘔白泡你會叫佢訓陣先之後先叫白車?

其實我叫唔到佢訓,係佢自己訓著左我唔搞佢,搵上門獸醫睇佢 咁成個過程叫訓陣先
次次有貓post都嘈一大餐 上次餵牛奶單野又係咁,究竟係為左啲咩
名呢CLS
幫你推
次次有貓post都嘈一大餐 上次餵牛奶單野又係咁,究竟係為左啲咩

都好既 推得快嘛
其實,上門獸醫可以做既野好有限
好多檢查都做唔到
除非你話睇開,覆診,長期病患呢d,我覺得上門係ok
如果唔係真係好拖時間
同埋我見樓主深夜開post,其實都係應該去24診所
今次好彩叫等到,但冇人知下次點

人就話可以叫白車,動物冇
痴撚線
搞到自己隻貓咁仲諗住畀番之前嗰間睇
係咪想搞死你隻貓
鍾意繼續盲反既就繼續 我諗有好多人係關心貓貓情況
依家照顧佢都心力交碎 真係唔得閒應湊某d自以爲是既人

我琴晚到依家都只係訓左2個鐘 可以做到最好既我都盡量比 依家係擔心佢究竟有無少少飽同夠唔夠營養。
其實貓出街會驚,有陌生人入屋企都可以好驚

我都好欣賞樓主既勇氣架講真,可以等到天光
貓貓好好彩👍🏻
鍾意繼續盲反既就繼續 我諗有好多人係關心貓貓情況
依家照顧佢都心力交碎 真係唔得閒應湊某d自以爲是既人

我琴晚到依家都只係訓左2個鐘 可以做到最好既我都盡量比 依家係擔心佢究竟有無少少飽同夠唔夠營養。

樓豬唔好理樓上班友仔啦
死都要夾硬帶貓貓出去睇醫生
依加搵上門醫生又屌
比佢地醫好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞