痴線獸醫 醫到我隻猫咁

715 回覆
197 Like 112 Dislike

貓貓都精神返d啦

舊相
條傻西一開始問佢老母嘔白泡佢應該call白車定抱佢老母去醫院 我同佢講唔使抱可以搭的士 佢又話老母骨折 屌你老母有病就睇醫生啦戇鳩鳩

推返俾hehe手足睇 依家又多種病 搭車會嚇死

識唔識字

講緊唔知傷勢郁佢會有負面影響

骨折只係舉例 唔知傷勢下郁佢既例子

重點係 唔清楚傷勢下係咪郁動佢>叫人黎處理

你係咪岩岩學完急救忍唔住拋下書包以為可以應用晒係所有CASE到?
樓主隻貓都唔似呢D例子啦

留名等有傻仔話:你唔係獸醫你點知

擺到明隻眼有事 佢就話骨折 舉埋啲九唔搭八嘅例子 廢撚事理

唉 你真係盲撚又無知

閱讀理解又0分
講緊郁傷者可能會有負面影響 我話如果係骨折呀 舉個二次傷害既例子咋

你就唔識睇成段

咁你不如講下除左骨折,
隻貓仲有咩原因郁佢會造成二次傷害?
我想學下野

你信唔信都好 真人真事

我講過隻貓本身好驚既情況下 再帶佢出去受刺激會有負面效果(我遇過係嚇死埋

我講出黎你又當我9up 我可以點?

樓主都講到 佢隻貓本身已經好驚
帶佢出去睇獸醫 > 叫人上黎檢查
極端貓撚好恐怖

個種瘋狂程度 同啲輕度中度弱智 人士 有啲接近
好肥美
以後有咩人開post講自己隻寵物有事
都希望見到個位Hehe出現去警醒各位主人唔好帶隻寵物去睇獸醫
費事二次創傷

講就講左比你聽 你自己未遇過就當人9up我都無計

貓貓都精神返d啦

舊相

樓主陪多d佢啦 如果咁岩免疫力差 受驚完好易有其他病

貓貓都精神返d啦

舊相

咁而家情況點

貓貓都精神返d啦

舊相

咁而家情況點

訓左 佢又食唔到野 我唯希偷偷地塞支針筒入佢口
都希望見到個位Hehe出現去警醒各位主人唔好帶隻寵物去睇獸醫
費事二次創傷

你幾時見到我話唔好去睇獸醫
不如你望真d先講啦
我係話 叫人上門黎睇呀
祝樓豬隻貓快D好返

但猫你老母
費事二次創傷

你呢d 二元兩極化然後求人幫拖真係唔敢睇

佢盲嫁⋯話我叫人唔好去睇獸醫

原來上門睇症唔係睇獸醫黎咩
呢個Post 見識到啲貓撚有幾咁痴線
俾下零食氹下佢😭
費事二次創傷

不如你望真d先講啦
我係話 叫人上門黎睇呀

隻貓第一次見仆街獸醫,已經驚到仆街
仲要拎佢出去多次
隻貓撚知你救緊佢定害佢咩
留係自己熟識既地方叫人上門係明智既處理方法
俾下零食氹下佢😭

佢食唔到呀 飲緊葡萄糖水 仲要我強迫先喂到
俾下零食氹下佢😭

佢食唔到呀 飲緊葡萄糖水 仲要我強迫先喂到

今晚都唔好轉會唔會考慮叫多次上門醫生
btw個間野我隻貓打針絕育都係個度做,都正正常常
想像唔到同一間野,樓主隻貓變到咁...
樓主都係去返第二度睇啦,舊個間醫好左隻貓再搵佢算帳
屌你老母d on9貓撚真係好撚煩
成個post變左你地自己係度罵戰 幼鳩稚
同你地口中貓義工有乜撚野分別

利申 貓奴 希望樓豬隻貓快d好返
屌你老母d on9貓撚真係好撚煩
成個post變左你地自己係度罵戰 幼鳩稚
同你地口中貓義工有乜撚野分別

利申 貓奴 希望樓豬隻貓快d好返

連登開襯求教po 都會變成咁 好似你俾左意見就要跟足咁
費事二次創傷

不如你望真d先講啦
我係話 叫人上門黎睇呀

隻貓第一次見仆街獸醫,已經驚到仆街
仲要拎佢出去多次
隻貓撚知你救緊佢定害佢咩
留係自己熟識既地方叫人上門係明智既處理方法

佢地唔信貓真係會死嚇死/嚇病
樓主處理手法已經好好
本身貓仔出完街已經受驚完
眼仔鼻仔耳仔都有問題
如果夜晚晚貓仔咩都唔知既情況下
feel到比人chok下chok下
由上水(估)遠征去24小時診所
對貓仔影響可能仲大
而且已經call咗醫生上門
所以唔覺樓主處理手法有咩問題

有問題在無秒回班友

同意
班連登仔都痴撚線
好似開左post就有責任24小時report你知
個個淨係識屌鳩樓豬同叫人開名
上面班傻鳩 10個有9個都係想食花生 根本無心幫樓豬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞