痴線獸醫 醫到我隻猫咁

715 回覆
197 Like 112 Dislike
見隻猫耳仔痕r到甩毛
諗住帶佢去獸醫到check下
過程入面佢係咁㩒住我隻猫 而我隻猫係驚到振曬 仲大大力按佢耳仔黎洗

洗撚完耳仔返屋企 我以為佢仲驚緊 無咩事
一到晚黑佢一隻眼瞼下垂 行唔到直線 無曬力 食野都食唔撚到 見佢好肚餓 d野係口到咬唔到

我懷疑佢有霍納症候群

聽日一早我就屌佢間野 仆街平時佢生猛到跳幾層櫃 依家咁我好心up

有冇巴絲打有試過 ??另外我仲可以做d咩
佢衣家訓左
好有神 好精靈
圖一係佢睇完獸醫衣家既樣 圖二係我之前既相

佢圖一左邊對眼

佢圖一左邊對眼

屌佢老母系 佢唔止隻眼 佢行唔穩 食唔到野

佢圖一左邊對眼

屌佢老母系 佢唔止隻眼 佢行唔穩 食唔到野

盡快搵過間獸醫診所睇下啦
希望貓仔最後無事
邊間, 呢啲真係要開名
樓主請開名,條仆街獸醫簡直遺害人間
祝貓貓冇事,健健康康
睇到好心疼 快d睇過個醫生
希望貓貓冇事

Btw 開個獸醫名啦
開名啦 呢d 垃圾獸醫 post 埋上天下貓貓等少d 人中伏
痴線 我一定會告個獸醫
我自己都有養貓 見到貓仔咁好心痛
貓貓好慘 快啲睇過個醫生 呢啲仆街一定要開名 希望唔好再有其他受害者
而家立即搵間24睇左貓先
你頭先睇果間開名 等其他人唔會受害

之前個fd有隻貓仔隻眼都係類似咁既情況
冇耐就過左身
各位巴絲打有心 佢聽日比唔到個滿意既答覆我絕對開名

唉但係我依家擔心多過嬲 佢連平時最鍾意既零食都咬唔到 咩都食唔到 我唯有用紙巾濕少少水比佢
樓主住邊頭?
帶佢睇過個好醫生啦快d

唉但係我依家擔心多過嬲 佢連平時最鍾意既零食都咬唔到 咩都食唔到 我唯有用紙巾濕少少水比佢

真係好離譜

冇耐就過左身

佢訓左 佢其實好驚出街 我都唔想再拎佢出去 諗住call上門獸醫

咋咋林搵間24睇左先啦

冇耐就過左身

佢訓左 佢其實好驚出街 我都唔想再拎佢出去 諗住call上門獸醫

當犬或貓咪出現眼瞼內翻,頻繁流眼淚,需及時帶到寵物醫院檢查,眼瞼一旦發生內翻,內翻的毛髮會刺激角膜,造成淚溢、眼瞼痙攣,嚴重的可造成角膜潰瘍。有的嚴重需要做眼球摘除手術,從而造成永久失明。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/pet/p9lgb2.html
佢好難得先訓到 我諗住比佢休息多幾個鐘 平伏佢個心情

冇耐就過左身

當犬或貓咪出現眼瞼內翻,頻繁流眼淚,需及時帶到寵物醫院檢查,眼瞼一旦發生內翻,內翻的毛髮會刺激角膜,造成淚溢、眼瞼痙攣,嚴重的可造成角膜潰瘍。有的嚴重需要做眼球摘除手術,從而造成永久失明。

原文網址:https://kknews.cc/zh-hk/pet/p9lgb2.html

巴打 快快趣趣搵獸醫 貓貓狗狗好忍得
唔似人識同人講唔舒服 所以唔好估估下 即時要搵信得過既診所睇左先 我之前去開勝利道果幾間 我搵一搵比你睇下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞