[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
當然係細杯
送杯only
見果啲十幾筒咖啡又好似未必啱飲咁想買連打奶果set千三都ok
可以去store 試飲/上官網做test 睇吓邊啲適合你
費事買set返嚟d 味唔啱飲
利申上個月先入手
Atelier 係Krupa 出
Lattissima 、Vertuo Next同入門嗰堆系列Delonghi出
Creatista Plus係Breville
見佢咁多款就係怕咁試飲都可以 但唔會試到咁多味
有promotion booth 可以去試味試得多啲味
不過你講得出要咩味、咩烘焙(幾燶)同幾濃都大概知你要邊幾隻
Special Reserve Hawaii Kona
HKD 13.70
英國平好多

依加先見有Nespresso區,等我仲開左post問
https://lihkg.com/thread/3298150/page/1

睇多左片同聽左巴打們意見,暫結論
.目前target Pixie/CitiZ Platinum 睇下實物再決定,兩隻都like
.打奶器後加算.有心玩再買

仲有少少問題問
1.CitiZ Platinum系列c140 同 d140 有咩分別,google左都唔見人講.
2.去Nespresso專門店試味見巴打話係即刻沖比你試,想問係淨試齋啡?見有D capsule寫話建議配奶, 加奶要自己買返去試?
3.官方網優惠/迎新好廢,大家買 capsule會去邊道買多?
4.副廠capsule有咩推介,見ucc多

thx 巴打們
c同d唔係個樣唔同咋咩
好似mini嘅黑白色vs復古咁
1.樣嘅分別

2.專門店有得加奶俾你試

3.喺舖度買1條又得,上英森大批咁買又得

4.試過cupping room,感覺好飲啲,呢題留俾其他巴絲推介
4 副廠用Kimbo
太便宜嗰啲有啲難飲 而家飲緊價真棧35蚊22粒 冇味嘅
thx巴打們
最後一問,買機依排好似無間有優惠,諗住上網hktv/百記買送貨,唔知有無伏?
又話出新機嘅
冇伏
一樣係原廠機

啱啱換咗set
屌佢老母又咁快加價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞