[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
超budget
死都唔出 vertuo plus
仲要on99用手扭個制

舊capsule 有無份
我其實冇遇過漏水呢個問題
我同意飲奶啡Atelier係真係最方便
啱啱入手essenza mini lm
請問巴打你幾時買?
前年年尾
我追po見幾部漏水都係依段時間
巴打你幾幸福喎
不過可能我冇其他巴打用得咁密都係一個因素,
我幾日先飲一杯
明白

仲有就係之前去專門店試過 味道還可以
但杯啡真係唔夠熱
Overall 都可以接受 屋企飲
我反而覺得幾好,一沖完即刻入到口,
唔使又灘一陣又剩

同埋始終真係懶人機,
我覺得畀部creatista 我我都會覺得太多步驟
有冇巴打知點樣查到nespresso會員積分?
想入坑,老手知唔知黎緊幾時會有特價🙏
現選購任何咖啡粉囊,即可隨機獲贈神秘禮物乙份。神秘禮物其中包括原創系列N°20咖啡粉囊、 原創系列 Frosted Caramel Nuts咖啡粉囊、環保袋或 Barista餐巾乙份。

真係好驚喜
其實真係玩拉花同部不銹鋼機質感好啲啡係無分別
有無巴打試過update部vertuo個firmware?
部機放在公司, 明明長期連住wifi都唔會自動update既
我部Vertuo直情link app同reset無數次都link唔到app上唔到網。上外國forum見其他人都有相同情況,話同wifi network有關,分返開2.4同5GHz做兩個獨立SSID就可以,但我就試埋都唔得。

利申:Linksys Velop,仲要得一隻,排除埋node同node之間嘅configuration陷阱
用緊Netgear WAX206,一個SSID自動分2.4同5GHz
初初都link左好耐先link到,我覺得唔太關2.4GHz事

有無試過將部電話放在機頂窄果條黑色位到?
門市同hotline都係咁教
其實喺app係有顯示到部Vertuo,㩒完都話成功link到,但硬係喺app就㩒唔到部機嘅設定。再開app唔係㩒落去部機嘅page無反應,就係無埋個link
想買vertuo pop
有冇人買咗? 有咩comment
因為想飲大杯所以揀vertuo系列
唔係買vertuo, 但想提醒下original好處係多代用膠囊, 有時飲到嚴會想試下其他, 雖然代用好飲的唔多,但至少有得揀, 買vertuo就一定要買返nespresso自家
我買vertuo主要原因同你一樣
貪佢一粒capsule可以出幾百ml
so far冇乜投訴
長期用官方capsule好穩定
部機壞過一次,不過免費保養冇乜所謂

唯一會挑剔嘅就係樓上講嗰樣
冇得喺街買啲新奇有趣嘅副廠capsule
明白
我唔介意買自家capsule
雖然平均每粒係貴過舊果款
咁快壞咗
介唔介意講下係壞咗乜嘢
佢 double expresso一粒單價平過兩粒 original 少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞