[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
citysuper 做緊28蚊一條,好抵,入咗幾條
買咗部Vertuo Next幾個月,終於拎出嚟用。喺app幫部Vertuo Next連好bluetooth同wifi,run哂之後又話未駁wifi,喺app乜都操作唔到。試咗幾次,想打爆部垃圾機
入坑lm
新o個幾隻味成7草1條,好貴...
新手留名
有無巴打試過N20呢款Capsule,$25一粒值唔值
想知係咪精品豆嚟
就算比你係藝妓都唔值啦
25蚊得果5g粉
都係 撳兩粒飲都去咗$50
夠買一條Capsule
有買,係幾好,不過太貴,試過1次應該唔會翻買
想問下咖啡機既玻璃杯邊到買
好多玻璃杯都話唔可以裝熱野
Nespresso 自己咪有出一款
nespresso自己果啲好貴
諗住買個300-350m到平時沖埋茶
點知成2百幾1隻杯
BODUM ボダム グラス コップ タンブラー CANTEEN キャンティーン ダブルウォールグラス 400ml 2個セット 保温保冷性 二重構造 電子レンジ可オーブン可 食洗器可 【正規品】 10110-10
https://amzn.asia/d/bbjsRSc

呢隻抵玩好多
環保組織有建議包括capsule
大家睇路
佢嗰啲叫粉囊同係鋁製
應該唔影響
nespresso順豐智能櫃好L耐,次次都係
淘寶都快過佢
nespresso啲回收越做越hea, 應該譴責
依加儲左成百個
應該直接dum左去算
回收送啲野垃圾到
覺得m記 即磨咖啡幾好飲,有冇邊種capsule類似?
dolce gusto 嗰啲大大嚿膠佢又唔做回收,真係應該執柒咗佢
Napoli ?
口感我覺得比啲連鎖普通即磨更加厚
完勝
想薄返啲 可以揀arpeggio
有caramel vanilla嗰啲capsule係咪都係0卡路里
個app都無乜用
見佢有新firmware
點知等左幾個禮拜都未自動update到
佢又無得手動update喎

Taste買。幾好飲
以為vertuo得官方capsule
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞