[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
所以咪話vertuo層泡假
啱啱行過門市見出咗隻filter style,sales話係似手沖,買咗條試下
下 ? capsule 手沖? how ?
https://www.nespresso.com/lu/en/order/capsules/original/filter-style-mild-coffee-capsule
見香港官網仲未有

頭先門市sales試飲過同手沖幾似(新手唔係太識),佢個沖法幾特別,要撕開張錫紙,沖lungo+expresso
諗住用官網15筒送杯果個迎新優惠
想問下買經典之最定環遊世界果款好啲
filter style為起幾錢粒?今個星期去CC
btw官網見凍啡椰子味
迎新優惠可有可無,真心你喜就可
口味好睇人,怕你一次過無試就入中伏,中伏唔係怕難飲,係怕完全唔啱你口味要頂埋清左佢
特別有D味佢係2條
$52條
舊年個條嘅椰子味都未飲曬
椰子難得係幾好飲,我都未飲哂(唔捨得...)

上邊講嘅mild冊intense我以為係舊嘢,冇買...
想飲薄荷咖啡,去花園街買一盤盤係普通薄荷定檸檬薄荷嗰款
Hazelnut 唔捨得飲
仲未試但聽過hazel過隻限定

Nocciola似唔似前排限定嗰隻味?
都係hazelnut 但唔似
Hazelnut 唔捨得飲
仲未試隻新味但聽hazel過之前隻限定

filter style係長有定限時? 網又無一定要落shop買屌
又未有時間去
同埋椰子味凍啡正?想入多2條
公司有大客黎緊,要準備d咖啡招待
想問nespresso有無black coffee同americano既capsule?

新手乜都唔識,唔好意思
咩機先
基本上nespresso兩隻系列都係可以Espresso/lungo
而Espresso 基本上算濃black coffee.
市面多數black coffee = americano = Espresso+熱水
有錯勿屌

要沖到出面咁大杯american
應該要用幾粒capsule
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞