[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
美國有
集運
hk上年又係
萬聖節未到已經唔再賣 好on9
留意,一盒係得五粒,變相成廿幾三十蚊一杯Espresso,貴過落街去咖啡店飲。

咁你問過味係咪出色,我覺得Espresso嚟講的確係唔錯,而且仲係家用機。但仍然唔夠我落去買杯Coco Espresso咁好飲。但我自己玩得膠囊,唔會為咗爭個少少味,俾貴四倍價錢。
仲要係 ristretto size...得一啖真係搞唔掂。
自問未到依個境界
新手想入坑
我見官網依家D機賣緊8折,係咪入手好時機 ?
啱啱email有新promo

Essenza Mini Coffee Machine with Nespresso Giftset

This bundle consists of:
Essenza Mini Coffee Machine x 1
Festive Original Discovery Pack (50 capsules) x 1
Limited Edition Ball Pen x 2

$9XX
Sale Starts on 6 Nov
買capsule 又要百五粒先開始有野送
又有3種新味...
一定係
試咗frosted caramel nuts,係第二度訂返嚟。人哋十月頭已經岀咗。唔夠22年啲味特別。今年好普通。
今日去咗門市試 完全噏唔出有咩特別
同意,岀返上年個啲啦。椰子味又冇咗
不要再說了
冇咗椰子味仲諗住過兩日去stock多幾條
個SALES話唔知打仗定點限制出口所以貴
老老豆豆
聖誕節大撚把人抽到呢D機放上CAROUSELL賣
一到左12月就好撚多貨丟出黎
如果我換機我會等呢D時間係上面搵平貨
求簡介下,想網上買果3種新味+回收
另外
1.現買任何250粒咖啡即獲贈$100會員積分 & 雞尾酒杯 & 咖啡粉囊盛放器
2.現凡於優惠期內單次購物滿HKD 400,
即可以優惠價HKD 300購買Original 聖誕倒數月曆

依2個優惠算ok不?
Blue bottle x nespresso capsule
但得Vertuo
Original係咪慢慢邊緣化?
https://www.modernretail.co/operations/why-blue-bottle-is-rolling-out-its-first-capsule-collaboration-with-nespresso/
有道理, 都係等下先
Vertuo is a joke,真心
係,不過真心唔好買vertuo
雙十一官網有優惠
算好抵 入門紙機+一堆野
想問你地飲 lungo / expresso 會唔會自己加熱水先飲, 就咁飲好似好苦, 我通常會加燕麥奶打泡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞