[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
平時一粒+150ML奶
係咪要減少少了
starbucks line 聖誕味終於出
記得以前用過同事部機,除咗lungo同espresso之外仲有得揀ristretto.
依家係咪得返 citiz platinum c 先有?
年年都麻麻地 講真 holiday blend
我ok
Nespresso 獨家禮遇,為杯中香濃增添環保意義。回收30個或以上的已使用的咖啡粉囊,即可換取咖啡渣盆栽套裝乙份,在您的咖啡機旁增設一片寧靜的綠洲。
官網? 完了?
唔見有
雙11offer來 應該完咗啦
之前拎過一個,種唔出嘢
我都係
唔係拖肥果仁味?上年個條都未飲完
Black Friday 優惠抵唔抵玩
之前收email話送蠟燭,諗住今日先買,點知變咗做杯墊
前年唔記得xmas定black friday送兩個candle加deliveroo coupon勁正
呢兩年咩promo都冇晒
人係英國espresso
點解人地好似試飲c 伏咁多同買野多d 野送咁
nespresso*
最近想買部nespresso,暫時有興趣想買 nesprssso atelier 因為見佢細部又有打奶功能,想問下功能上altelier 同 lattissima one / gran係咪差唔多? 另外lattissina one 同gran 有咩分別? 除左放奶個位大小。

另外,除左vertuo 外,original 所有機係咪用同一隻capsule?
HKTV買CAPSULE買夠350-50
買夠500送隻杯
焗住買11條埋單$473送隻杯
隻杯幾好用
有冇人試過用capsule 整dirty? 好似點整都整唔到出面咁靚
試過 隻玻璃杯要夠凍
因為香港智商稅囉
atelier 冇自己嘅milk chamber 你係要自己加奶落個杯度等部機自己打 打完之後基本上得支whisk要洗 其他嗰啲可以得閒先purge

Lattissima係有埋個dispense chamber 但係都係要你自己控制奶portion 加上每次用完之後都有三四個parts要洗 極度麻煩

Lattissima Gran 好似有多幾個嘢飲option

OriginalLine全部一樣 Espresso & Lungo 純粹係grind size同咖啡粉重量嘅分別 好多時lungo & espresso capsule都係同一樣嘢嚟 好小可真係espresso撳錯咗做lungo會見酸或者苦 除非係specially pod

我自己就Citiz platinum算數了 用nanoformer打奶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞