[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
IC
俾佢整到亂咗😂
一樣就得簡左D
要慢慢試下d味先。25ml同40ml係要自己改setting?
全球保,除非係香港無賣果款,無零件整唔到
thx巴打
creatista plus
capsule邊度買好有冇推介
點解vertuo仲係出咁少新款/特別版
係咪普及唔起
Nespresso 出咗咁多年 舊客唔會無啦啦轉
Vertuo 先出咗一年 要慢慢吸客
香港就一年啫,外國vertuo出左咁多年咪一樣咁少款,應該係專利獨市冇其他競爭,唔需要出咁多新款搶客
岩岩買咗舊個款CitiZ, 先知原來同CitiZ Platinum唔同
咁舊CitiZ同mini其實係咪一樣, 只係大少少
Classic 轉vertuo表示後悔,根本好小沖咁大杯
細杯又無乜選擇
一樣bar數 ,樣唔同,可能大細/粉格水量有分別
但本質一樣
用緊嗰部己經有十幾年,雖然仲生勾勾,但想換部 Creatista Plus Metal Stainless Steel,上次去買 capsule 時個 sales 話我如果買會有 offer 加加埋埋二千幾就得,都幾吸引。
有冇人用緊 capsule扭蛋機?個賣相幾別緻。
中撚咗伏
諗住CitiZ有5個水量先買
我水量係指水箱 sor 唔夠詳細
出水量5個mode其實我都係用lingo espresso hot water三個最多。 熱水要幾多就自己禁仲好 可以美式又可以碌杯面。 am/am+我覺得麻煩反而無用
napoli加奶飲又真係幾夾
呢隻我長買
副廠正廠只要係鋁就得 i guess, D staff次次都一鳩倒落去回收筒
點keep ?我自己三種方法
1.比老母種花用,空capsule拎去回收
2.滿粉格我就capsule放露台吹下,少D水氣就入ikea最大果隻密實袋,放露台等一大袋先拎去回收
3.用完果日放ikea密實袋,放雪櫃,唔留過夜
唔過夜係點雪一陣就算?
平時我唔落奶
但昨日試落小小奶覺得都幾順口
我倒返轉,一定係飲奶啡(以前仲落糖,依家冇),飲齋啡好似飲苦茶咁頂唔順...
長放雪櫃,唔放出面留過夜
想問下門市有西瓜賣未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞