[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
完全唔吸引
而家啲capsule又貴 promo又唔掂
求鳩其買副廠嗰啲就算 反正只係想吸收咖啡因

大家如果去旅行 係出面買啲capsule 味道唔錯兼平

係日本買咗呢隻 700yen 十粒
試下
反而日本有無nespresso 專門店? 好少見
700yen 十粒 個價ok呀味道如何?
德國買咗Dallmayr 10粒2.85歐
仲有買其他牌 但呢隻最好飲 夠濃同幾香 同埋已經係「最貴」
大把副廠capsule
嗰邊有nespresso專門店 但冇入去睇

腥港就飲第二幅圖 價真棧19蚊10粒 只係用嚟吸收咖啡因

想問下回收capsule,除咗門市仲有咩選擇?
某幾間HKTVMall,但太煩,
我自己淘咗舊嘢整走啲咖啡粉然後丟落金屬回收算了
Dolce Gusto 同 nespresso 既機係咪用唔同既capsule?
不通用
啱成日飲美式要溝水個啲
其實美式親係espresso + 水
想問下係咪唔好買vertuo系列
我未試過, 但除非鐘意飲大杯, 沖泡方式完全唔一樣
可以落門市試下兩隻都係espresso 有咩唔同
懶到盡 我覺得可以去馬
有雙出水口, 唔會怕變味
整美式一粒制搞掂
見好多人話易壞漏水 有啲驚
本身用開dolce gusto 大杯啲
見佢有C同D兩款 嘴口都好似有分別?
唔係得隻platinum 啫咩?
係丫,就係CitiZ Platinum 但掀入去見有兩款唔同CitiZ Platinum C同CitiZ Platinum D 外型有d分別
搵到了
d 係不銹鋼機身
喺amazon uk買咗部creatista plus
係咪冇保養
我都想知,幫推
唔關事 CitiZ Platinum C同D兩款,大家都有不銹鋼同鈦金屬色
兩款機性能上係100%一樣,只係個樣唔同.
C同D樣唔同只係整到似以前舊CitiZ兩隻款咁,純致敬系列
(唔知點解舊CitiZ有兩隻款,香港見過一款,可能地區性?)
https://www.nespresso.com/us/en/order/machines/original/nespresso-citiz-white-refresh

利申:用緊C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞