[Capsule] Nespresso 用家交流(10)

954 回覆
8 Like 3 Dislike
新手想問點解 用Vertuo沖,佢沖到一半就停咗🥲🥲
㩒多吓
俾reddit啲人fake左話kona brew 2 次都仲好飲

好o能難飲
我唔理佢建議乜, 全部沖Lungo. 貪大杯.
結果滿意.
屋企果一箱已經棄置咗
我發覺用lungo capsule連沖2次lungo其實幾有americano效果,仲好飲過就咁撳1次lungo
想知仲有冇藍山賣之前係加拿大官網買過
應該有人爆咗唔會再有recycling programme,比官方account del咗佢個comment,好仆街
決定掉哂d capdule佢
等我仲儲咗咁耐
想問下brew完啡 空機brew多次Espresso當洗機係咪正確?
illy 好飲嗎?
UCC capsule係咪閪ga 沖完會漏D咖啡渣出黎,空機brew多次Espresso當洗機先見到
用原廠同starbUCK都未試過咁
試咗tokyo
都ok
雖然ucc capsule 個size好似細啲,但用做幾盒ucc都冇試過漏渣,會唔會本身夠鐘descaling?
得用ucc capsule 個陣退 capsule會卡卡地,可能就咁扯左D渣出黎,
空機brew洗機時見到杯水有十點左右渣
btw買左隻副廠capsule,Kimbo,幾款都難飲到仆街 都唔知係變定係咁
brew依隻牌子Espresso飲落會有股火水/柴油味,仲有四十個,唔知掉定用好
有部Tea Chateau茶機
贈品嚟
有冇人試過用嚟當Nespresso嘅mini嚟用
想平平地買部C30 玩下, 放公司又好似冇乜位
放屋企又冇乜機會飲
媽呀
點送的
新樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞