原神(17)

1001 回覆
22 Like 303 Dislike
大世界/副本都ok嘅,係識飛嘅怪搞唔掂啫
新手冒險12lv 用緊4隻免費角 得2000粒原石
仲有幾日抽唔抽雷神好?
定留晒d石下次抽夜蘭?
簡單黎講,夜蘭0命必抽
有條件就1+1
夜蘭
?你唔係有偵察騎士咩
偵察騎士應該所有識飛既都打到
我意思係胡桃呢隻角色對空搞唔掂
係咪我表達得差
睇你呢段時間可以花幾多時間農
勤力少少, 通主線, 清支線, 開寶箱
湊一個大保唔難, 但所需時間就

至於抽唔抽雷神, 你可以抽下, 中左無衰
唔中咪當墊下期限定池
強度黨夠石抽一隻的話只會係推夜蘭
有餘力補埋夜蘭一命/專武
呢隻game 後台角色永遠係最泛用最保值
前台角色抽極都係出唔晒 胡桃成型係好痛但同時搶勁多隊友,加唔覺得新手會有鍾離,下位替代又會搶反應
同胡桃大世界都唔算好用,有起動損血同埋食盾角,夜蘭抽番黎真係大世界深淵可以永遠唔洗離隊,基本上佢後台上水加前台增傷係永遠唔會落後,你玩冰火草隊都一定出得,甚至玩純水都仲得,基本上係0死角角色
所以無論新手老手有錢佬無錢佬都好 如果你係強度向玩家 只有一個建議
無腦all in 夜蘭(有餘力補命座專武),完
唔係話胡桃差,老實講呢個池如果唔係配夜蘭
我諗單出胡桃都一定好多人9衝胡桃,
但真係生不逢時,如果連夜蘭up既時候你都猶疑抽唔抽的話,
其實你係唔需要問意見,因為你本質唔係強度黨,心目中係重視外型人設等大過強度,咁你只需要跟從內心喜好抽老婆/老公就得,反正呢隻其實都係單機game
依家每日清完日任同打地圖d金色花用晒樹脂就做主線 好充實
轉頭抽晒雷神同常駐池佢
去到後期話每月打深淵都有原石拎 但個難度係咪冇5星隊唔洗諗
抽夜蘭先啦,水神有排等
主要係因為新手資源唔夠,所以最好係揀一隻百搭啲既角色
而且夜蘭攞送嗰把西風弓就得,煩少樣嘢
得隻托馬同辛焱
一般指班尼特 香菱 行秋

你諗住買邊隻初始

小心科技號
一嚟有機會ban
二嚟全部開晒咁滯,有機會bug玩唔到落去

你買最好sure係咪三冇賬號

冇綁、冇用雙倍首充、冇打深淵

一般喺10lv到,幾乎0進度,會較穩陣
你可以睇吓自己屬於強度黨定所謂性癖黨

之後再睇角色介紹,邊隻角你想要

然後可以睇人講解隻角幾命最好,同配隊
YouTube嘅話,台灣璐洛洛、中國定馬來西亞嘅老𢤦是我了講得幾好

專武嘅話,一般命座優先>專武

靚仔角:魈、鍾離,個人私心
你M底嘅話:散兵
夜蘭屬於全能角,可以跑圖,後台掛水,傷害又唔差T0輔助夠百搭

新手建議必抽

一般國家隊會搶行秋

而深淵高層要兩隊,一隊塞行秋,咁另一隊可以塞夜蘭,防兩隊爭人
或者行秋+夜蘭塞同一隊,睇你玩乜隊
搞到我都想買個帳算
老懂是我了真係睇少啲,典型PVP撚+預言大師
未來策劃會點走、角色有乜發展,對住隻驚股評人上身

配裝組隊見解好獨到又唔係,實際走位手法又冇
睇完信佢咗嗰一套唔會打機勁啲,只會對數字敏感咗,方便打飛機
想問一下
原神 account 可唔可唔同地方double login 架?
即係一部機 login 歐服,另一部機 login 美服

因為主力玩歐服,但平日又好順手咁係其他服拎石抽角
拎下拎下,美服果邊 lv10 就草神+ 雷神 + 萬葉
諗住 share 比朋友玩美服果邊
不過怕兩地同時 login 會被 ban
Ic 其實我都唔係玩好耐,有冇其他介紹吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞