[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我琴日已經寄緊返黎啦
請問3 DIYSIM 個$12/日 外遊通行証,除咗每日得500mb外,有冇伏?
邊度有寫15日,係yodobashi 網唔見既
官網
用過無伏
臨飛係香港開sim+on9實名登記
無sosim 搵唔到network嘅問題,又可以簡esim
張sim用KDDI+docomo
用咗6日無野投訴

最後開咗2百幾蚊年plan,12+5gb 起碼夠去2-3次

係要小心係香港都用到果17gb
我而家喺香港都用呢張DIY SIM, 二百幾蚊一年120GB, 用哂先top up, 有埋通話分鐘,平到嘔,冇再上台
自由鳥都係$12 但data多一倍, 點解仲用3
乜AIS sim2fly會係SoftBank架咩,依家收得3G係咩料
AIS收埋DoCoMo應該係疫情開始後先有
係咪你嗰度冇LTE coverage
今朝早試咗sim2fly暫時3個台都用到,速度亦正常
如果有b19 用docomo
如果有b18 用au kddi
如果唔知有咩band或者無b18, b19 建議用SoftBank
係頭一個鐘唔知點解收唔好,之後已經5G速度正常

Lucky sim $48/$58日本上網卡。我只睇乘換案內所以無乜問題,但係有dd慢,要load
想問呢張卡10日係計唔計頭尾兩日?即係第一日係計day0/1?

AIS 名古屋名鐵列車上
點解靜係得download, 無左upload 嘅?
大部份post 12 嘅speedtest 已經update 晒去 https://simegg.city/
冇裝APP,用Android Chrome 入會變咗咁
即係AIS SIM 2 FLY 幾好用
係咪7DAY 5GB 鴨寮街買
唔係, 現時嘅sim2fly 只屬普通. 暫時排名係咁.

30日10GBComst 5G 日本卡  
TrueMove H 6GB 10 日卡
3HK 7/10日10GB 卡
Calendar esim 10GB/30日
中國移動 CMLink (行KDDI AU)
$12蚊一日 自由鳥 (行Softbank) 
中國聯通可以打電話4GB 8日卡 (Softbank)
每日2GB data Nippon Sim
mypacemarket Iijmio Docomo 8日卡  
AIS Sim2fly 6GB 8日上網卡 (Softbank)
Joytel 日本4G 10GB 卡 (3網)
 Airsim 多個日子Softbank 數據卡 . 
小心唔好提早買,因為呢500MB 香港都用到,早買就燒哂都未到日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞