[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
sosim 個WhatsApp 客服廿四小時, 問佢好過上呢度問
Sorry 撈亂咗另外張卡
大阪8日,請問各位有咩sim卡推介?

@pace 想問下呢隻日本收咩台
北九洲 6日 用緊3台 去3台買漫遊定鴨記買卡好
2月頭去17日, 想用日本蛋, 但係似好多都得6-8個鐘電量
使唔使帶多一兩尿袋?
個人經驗最好帶隻多PORT又有PD嘅,不過我自己就一上火車通常都有電叉,又未致於用到尿袋,或者帶隻細細旅行用嘅GaN火牛
唔知你個case係點,但我成日覺得用蛋嚟share dataD人唔可以分開行(如在商場/outlet之類)係咪無咁方便?當然只係一個人就無問題啦,但一個人點解唔直接用sim card?
兩個人去, 之前用過香港蛋, 感覺好麻麻, 又慢又收得差又分開唔到
之後都用卡, 穩定不過都係慢.

所以今次想試日本蛋, 追POST好似係最快同無限數據
2個人去, 打算買多一張SIM, 分開既時候用
或者租多隻, 樂天睇Galaxy 5G Pocket 30天 5,380 日元 (含稅)

睇埋上邊#783 好似都係帶隻尿袋穩閪陣
想問下Comst 包唔包日本電話號碼?
唔包
應該話係有個number比你 但係無得call 無得sms
Comst最煩真係reg個下
reg完又叫你等20分鐘
係咪要去到當地先activate?
thanks. 仲以為有。。。
咁無得用黎打電話了
我用galaxy 5G個隻,去左20日東京,每日大概朝9晚8,平均仲有3x%電淨,可以參考下
唔該晒
師兄用後感如何
應該要關左5G, 用LTE
然後restart 就得左
除左去富士山,輕井澤,讀賣樂園,那須鹽原呢D偏遠區域要開A+MODE
其餘時間响市區都收得好順,迪士尼都無問題,
速度夠快,5G都成日收足
體驗一定好過用SIM卡
當然要去到日本機場拎蛋及還蛋(我拎蛋係提早一日直接寄酒店)
中間有機會有段空檔無數據用
星期六係Amazon買咗Comst
今日都未出貨
睇完你講感覺幾好
今次就試一試佢, 再加一張自由鳥
唔怕走失
唔記得講, 對上一次用wifi蛋, 係香港租
去到日本每次上網都要係個袋拎返隻蛋出嚟放係手先連到wifi
唔知宜家日本租既使唔使?
睇pin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞