[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有無得香港開卡?
有fd 1月日本番黎 我2月中去
點解會想係香港開卡? 你落地開咪得
個fd 日本幫我買,張卡限買15日內開卡
我落地應該過左15日
https://www.comst.info/register.html

我就咁睇個網頁, 應該係可以網上開通. 不過, 我無親身試過, 我都係估

我爬左文一兩個post, 想問下呢張係咪就係你哋講嘅turemove, 但係點解呢個個檔主係寫 十日有12gb?
如果係係咪買呢張都ok 但係又好驚張貼紙係fake去到只係8gb

有冇巴絲用過呢張?諗緊買2張truemove定呢張好
原來mypacemarket都有得買
睇嚟呢張唔錯咁
好似好過其他款/ 本身諗住16日個張
有冇得網上開通?
請問有無人買過七仔個自由鳥$60/5日去東京?
會唔會load 唔到Google Map ?
想問下有無人用過cool data sim
兩個speed test report都係我黎
依張我自己用落其實同mypacemarket自己個張真係唔差得幾遠

有幾張speed test 未upload 夜少少會upload番上黎
Thanks巴絲意見mypacemarket 16日個張就合理價平過呢隻 呢個位好啲
如果真係差唔多就買返16日算
只係之前驚 好似其他人講咁
怕熱鬧時間多人地方收得差😮‍💨
呢個係一定會, 多人地方係一定會收得差d. 另外IIJmio 係京都係收得特別差.

other than that, I 呢次用mypacemarket 無乜問題, 係peak time 一定會慢d, 不過未去到用唔到.
巴打,想問下依張卡會唔會收到5G?
唔會啦
想問下各位
Truemove Asia 6GB 10日卡 買4G版定5G版好d? 只係用普通手機上下網搵野食同睇地圖, thanks
有無清用cmlink卡去關西,睇google map同instagram係順無咩問題?追完post見好少review但佢又幾抵玩咁
另外見佢官網寫operator係KDDI/Softbank,收唔齊KDDI啲band但有齊Softbank係咪都無問題
唔係iphone 用家無緣用Docomo諗緊自由鳥定cmlink
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞