[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Thx我見官網可以寄,唔知寄去機場郵局得唔得

再補多張星野輕井澤
自由鳥遨遊sim買左通常幾耐發貨
樂天市場個wimax 5g wifi蛋喺wifi rental個網度book價錢double
得max 同plus 係雙實體其他全部都係1e 1實體
Sor, 我見13 pro 14 pro 都係一半一半以為同size 都一樣,原來esim 係pro 先有
我之前攞咗張免費嘅兩日就收到
唔緊要
係蘋果嘅問題
因為香港版要跟大陸版所以先冇esim
國際版普遍上都係1esim+1實體,即係mini嗰種
美國版係全esim冇實體卡嘈
但係佢pro 又比返esim 但係pro max 又無,無係諗唔明
Pro版都冇esim
香港版有eSIM嘅得XS SE同12 13 mini

呢啲係CSL港行官方support esim嘅model
救命,用開單卡一直以為自己部14pro 支援esim

支援嘅話Mobile Data會有呢個option “Add eSIM”
依嫁去旅行真係唔想煩
直接上smt個app襟個漫遊數據算
一黎唔使換卡設定方便,二黎穩陣上到網先
穩陣
有冇人用過kkday呢隻

考慮緊買佢定TRUEMOVE 6GB/10日
SoSIM 苦主 D5
是日無斷線問題 最差落過au 1格LTE 但無no service
應該經CS 重置過 3 自己個漫遊設定
同日本同步曬之後無事一天都光曬了
入返城見仲有流量跑埋speed test 俾大家望下

但都係得500M 唔建議大家買佢
如無意外苦主篇都可以完結了
有緣再見
佢係咁sell買二送一,如果唔得就倒米
洗乜用wifi蛋,我試過一次怕怕,搞泥搞去好麻煩,尤其同老人家去,仲要幫埋佢地搞,而家smartone有漫遊仲要第一日數據free,乜都唔洗搞
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞