[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
啱啱去完大阪7日
用左3HK 7日卡
去到D多人既地方會收唔到 (心齋橋 梅田D商場)
反而女朋友用泰國個隻AIS Sim2fly收得好好
速度係5G
想問下推介 airsim定AIS Sim2fly ?
唔係呀,宜家用緊香港買嘅truemove,無咩問題

只係下個月會再去北海道,所以如果搵到就想買定兩張
ais
去到先set, set之前cap低你原本個setting, 我嚟到日本裝, 但未上到網,諗住用住本身個漫遊pass, 結果係用唔到, 要set 返原本個apn先得
有冇人用過csl數據漫遊
喺日本上唔上到網嘅
有無人用過smt既漫遊數據卡?
我會旅行用ipad+iphone,10gb內應該都夠
諗緊買蛋定係用卡
係沖繩Raycom Aeon mall bic camera 搞掂
2480 yen 30日3GB data

大佬想問問post頭wifi 蛋呢到係咪求其填就得 機場拎個時佢靠信用卡資料對嚟拎?
你出發前一個月鬆啲落單
你收到卡嘅時候應該淨唔夠一個月
去佢網站做預約啟動
可以book定嚟緊一個月任何一日做activation
而家唔係一個月
咁我今日落order
唔該哂Ching
我係用右邊個張
係鴨記買
Sim2fly因應不同市場有不同包裝

而家香港通常賣緊包括我賣嘅都係硬卡正方型英文包裝版

硬卡正方型泰文版好似無代理入

另外仲有隻係sim卡size中文細包裝版

香港都有鋪賣不過唔多

https://hk.trip.com/things-to-do/detail/37658069/
有冇人用過呢個?貪佢esim方便(電話support esim)
上到 但係比電話卡貴
想買張有日本number嘅sim card (一個月)
是唔是得返mobal 可以揀
想問買到Comst 張卡既Ching 用邊張credit card 買?
岩岩用HSBC 卡買好似過唔到數咁
有無人解答到
用HSBC 隔左2個鐘話過唔到數
用Citibank 就5分鐘cancel 埋我個order
如果yodobashi買,要日本當地信用卡先買到,外地買唔到
但係樓上少少有Ching 係買到wor
睇返一位巴打話佢AE 買到
夜d 再試
再講多次,咪撚用3自遊數據王
填你會住嘅hotel address 同電話.
無人用過, 你肯做白老鼠嘅話請做speedtest. 同埋我估你要最少用每日1GB 個個plan.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞