[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Esim計 Nippon 同 Ubigi都用過 reference 番 Caldendar speed test 佢地個次序應該係咁
網速:
Ubigi>Nippon>Caldendar
低Ping
Caldendar>=Nippon>Ubigi
想問下Comst張5G可唔可以online買完
揀舖頭/機場拎貨?
郵寄返黎香港應該趕唔切
有冇邊位巴打會中途去買COMST返黎香港放
我1月20號出發, 有興趣入一張10GB
yodobashi有得攞
我理解嘅都係咁.

我無用過nippon 同 ubigi, 所以我唔知佢個網速有幾consistent. 我用calendar esim 就佔9成時間, 都係長期穩定係 7-9mb/s download speed, ping time 就40-80ms 不等. 不論地點同時間.

係睇你用途做咩. 係需要網速定低ping.
留名搵你幫我買
我2月16 出發

咁我部A2893應該沒問題
不過我想有冇Wi-Fi蛋係Support n77
https://simegg.city/2017/02/04/%e8%87%aa%e8%b3%bc%e6%97%a5%e6%9c%ac%e7%94%a8-wifi-%e8%9b%8b/

裡面講嘅Glocalme numen air 5G 有晒. 我呢次去日本都係用佢.

5G NR:Bands n1 / n2 / n3 / n5 / n7 / n8 / n12 / n20 / n25 / n28 / n30 / n38 / n40 / n41 / n66 / n71 / n77 / n78 / n79
LTE-FDD:Bands 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 7 / 8 / 12 / 13 / 14 / 17
/ 18 / 19 / 20 / 25 / 26 / 28 / 30 / 66 / 71
LTE-TDD:Bands 34 / 38 / 39 / 40 / 41
WCDMA:Bands 1 / 2 / 4 / 5 / 6 / 8 / 19
可以呀, 你留個tg比我
直接去LABI買
講開Labi, 呢次我係西新宿間Labi, 成功用呢張coupon 買野. 佢地可以用個scanner scan 到張coupon 個code. 我買左一隻switch game, 一個sony 鏡頭, 退稅 + 7% off.

啱用嘅攞去.
睇過ubigi啲plan唔係幾啱 calendar又sold out
試下nippon先 唔該巴打
反而日本有冇本地softbank sim?
上次去到硬食貴卡 怕怕

想問有無人用過呢張?收唔收到?thanks
跟進番

CS話可能係電話問題

今由Asus 轉左Sony 就用到了
當然唔排除CS係背後改左野
你係當地買定網上買?
我估佢係計落單果日,之後15日內要開通
佢官網重要用重要通知同紅色highlight15日
應該真係要由購買日起計15天內開通
※本商品は購入日から起算して15日以内に開通手続きを行ってください。

不過我都係去到先買 除非有ching 試過可以15日外
咁我應該可以試到啦
lm 睇報告
有冇人近期用過simfly AIS? 有冇伏?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞