[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
仲諗住買定1月去旅行用
仆街
買完之後先睇到
即刻SEND左EMAIL問下佢用唔用到, 唔得就取消左佢
睇完pin想試yodobashi
Mypacemarket個張30gb當後備算
好難捉摸佢既速度
慢起上來睇地圖真係企左係度
係我剛剛去個個trip, mypacemarket 個張有2個用途

1. 後備data 尿袋. 佢真係大容量, 用到佢個陣就先用佢先, 因為實唔會爆data, 真係太慢先轉其他sim

2. 自駕導航個陣用佢為主要sim, 係條街楂車就download speed 快同慢無乜大影響, ping 夠快就已經準個定位. (我用個個導航app 係事先已經download 左日本成個地圖, 唔洗靠data 黎load 個map 個圖)
話説呢次自駕, 係出過一次問題用mypacemarket, 係心齋橋北邊, 朝早10點幾. 係無辦法定到位. 我不論開google map, apple map, Navitime 導航app, 都全部亂咁跳, 跳到係個導航app 係不停re-route 條路.

end up 係轉 calendar esim 駛離開左個區, 先轉番用mypacemarket.
我都有定位係咁跳既情況
係咪Kddi au? 網絡唔穩定會搞到跳
yodobashi有另一隻sim叫wirelessgate, 有冇巴打試過?
想問yodobashi會唔會年尾唔開
打算到時去到先買
Truemove 6GB 10日
已用多過6.5GB

大阪
其中一個JR站測試:
用緊 爆咗6GB都冇限速
我大阪好多地方都收到
樓上有speedtest
想問你幾多日用爆咗6GB
請教下,Calender esim係咪jpsimshop 賣緊30日10gb果款?
今年內開卡係10GB
Yodobashi嗰張收到了,而家運緊返嚟
有冇人用過csl/1010 嗰個數據漫遊日費?
(啫係自己用緊個月費plan 上再add on 個漫遊data plan)
https://www.hkcsl.com/tc/data-roaming-day-pass/

有冇人知會唔會用到某個流量鎖速?
每日500MB
我買完見到買完要十五日內開卡
即時SEND EMAIL叫佢取消左張單算
睇頂置post, 俾埋link

有冇人用過呢張?
巴打係集運過嚟?日本集過嚟要幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞