[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我都打算去LABI睇下有冇現貨先 冇先先Yodobashi買 見佢暫時仲有現貨
停機留號plan 2400yen
停機留號plan default係留一年嘅
如果你超過一年冇去日本嘅話,一年之後轉返一個月純通話plan 1000 Yen個月,
月底再重新apply多次停機留號plan
咁就可以拉多一年
我嗰張都係喺呢三年間靠咁樣去keep住
買完Calendar esim係咪要等幾日先收到email
如果你買joytel 嘅話, 咁我話你不如買番 IIJmio Docomo 就算啦. Joytel 個ping 好高, 唔係咁適合楂車用.

不過, 最理想嘅, 我都會係叫你好似呢度其他所有人咁, 係amazon jp 買 Comst 5G.
我買完係30分鐘內收到email 話錢已俾, 同個activation email 教你點開通.
買完只係收到confirm order email
冇收到activation email
你係咩時間買? 如果日本時間5 pm 後 , 我估你要等到第2日
尋晚11點買 等到宜家都未收到
check spam folder. 無嘅話, send email 問啦.
Post 主,請問知唔知點解
以為你已經solve 左
幫你推下
佢好似唔係一啟用完,即刻可以用,要等一陣
唔該哂
Btw iPhone?

如果係雙sim要掹咗原本嗰張sim卡先,再試吓Reset Network setting再裝過APN profile
你講得岩,我等左成粒鐘,放棄左,而家等左半日後再試,得左

係新宿

佢出嘅docomo Softbank兩隻都用過
但係都唔係呢隻包裝
以前先得
依家好似唔得
硬食1480yen/月養number
我見佢support center 好似有分21年10月前同後買嘅long term sim card, 可能新card唔同左玩法
想問做左d 咩黎
無做過任何野,上面有師兄講activate完都未必即時用到。可以真係要等多陣先用到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞