[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (13)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike

iPhone無
Android 有
係咪iphone bug?
你鍾意用嗰兩張泰國卡都得嘅
睇落差唔多速度
仲平少少
唔係,IIJ設定左係咁
求教 用左濕鳩3個7日98$ plan, 點知原來得1GB 快DATA.. 之後既無限係超植慢.... 想問係沖繩邊度可以買SIM CARD.. LAWSON, FAMILY MART 都唔見有
超級慢* sorry 打錯字
有冇電器舖
labi big camera yodobashi嗰啲
多謝keyword 聽日去搵!
點解要咁做
上次用以為用唔到
咁岩有人SEND MESSAGE黎我先知其實上到網
我都問過,佢地都唔明點解 😂😂
買左3hk呢隻
唔好信任何店員推介.

現時嘅sim 卡, 係差唔多要白老鼠試過先知得唔得. 就算大品牌都係咁話.

當然, 如果你肯做呢隻白老鼠, 做福人群, 就請買無試過嘅卡, 到當係 3個唔同地方, 主要係1pm - 7pm 呢段時間帶做 speedtest. 再upload speedtest result, 地點, 同埋卡封面.
我都喺沖繩
想知有無邊度買到comst
沖繩好似無labi / yodobashi
啱收到Comst sim
想問下係要先去呢度登記左SIM 先?但係咪要去到日本先做?但我一到未有數據佢都入到去?
https://comst-info.translate.goog/language/register.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=zh-TW&_x_tr_hl=zh-TW

跟住就裝番佢APN 個Profile? 簂已經download 定,到時到日本先裝?
定因為佢係30日有效,如果我19/1 出發,可以而家set 定19/1 生效?
冇 得郵寄
最後買咗cmlink
去東京10日
去時會出speedtest
聽日打算去docomo 門市,同埋aeon 同big camera 試下
你又係邊張卡唔得, 所以要買?
https://simchange.jp/bic-sim-familymart-mvno/

去 d 7仔問, 有無 訪日外国人向けプリペイドSIM
唔該
我今日去lawsom 同famklymart 問
Google translate 完之後店員以為我買sd card
聽日用你依個phase 試下先 唔該巴打
如果其他地方冇,你試吓去機場睇吓
沖繩機場應該有自動售賣機賣sim卡
想問下1010續約送左40日漫遊 有冇伏
佢篇文就係話Lawson 7仔冇
覆蓋範圍已經少咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞