IT討論區(181) - 你的推POST速度太快了吧。。。

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

當你唔知個時 robotics叫唔加唔減 而唔係加分
而手巴恰好知夠多到可以評論:robotics絕對唔係直接加分項
C++唔係令robotics變加分項既argument:
1. 大把其他練C/C++既選項
2. Robotics唔會令人有更好既software engineering sense 反而因為少合作而更容易以為意粉係可接受
3. 經驗上有玩Robotics既candidate平均水平並無突出
不評論ICPC
robo肯定唔係食童子功
唔太係 但community習慣左用c C++又冇bring advantage
笑死 試舉一個手巴有吹捧既例子
And?
On9
1. 手巴不嬲叫你地唔好捧殺手巴
2. 手巴唔係神
3. HFT都唔係神
4. HFT只係恰好賺到錢 並且能夠幫助從業員係價值觀方面有所成長(不評論係好既方面定壞既方面)
唔是 而且有overhead 雖然玩下robot仔個時overhead係insignificant
方便黎講可以話JavaScript都方便過C++
C++ OOP同STL係control方面真係無撚用
Model個world個時C++比起C係方便啲 但寫library wrap鳩佢啦
On99999
Why not all
原來係咁,有道理!

各位超新星千祈唔好做港資一定要入FI,入唔到FI = career已完
ching好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞