IT討論區(181) - 你的推POST速度太快了吧。。。

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
有, 你search 吓infer 同nullsafe
compile time null safe checking
祼考python mid-term 出咗條力扣easy唔識做。。。
會計同it 都係玩外判
it 點解出唔到四大

定係saleforce ibm 呢d 已經係?
soc gen好缺人?見到巴士站有請人ad
咪有5大 MAANG
1. Robotics同backend既software engineering唔同
2. Robotics所需既數學知識都唔特別有用
3. 大把人做robotics寫垃圾code
利申 有發言權
反而覺得痛苦在唔少人能力上其實唔適合robotics team
正常工數 以及正確地運用工數去model件事既技巧
工具方面PID kalman 仲有各種signal processing呢啲基本啦 3d rotation手巴提都廢事提了
Fit唔fit係一件事 你會唔會令自己變fit係另一件更重要既事
唔一定係team 可以係其他方面例如上堂
但always better to be open
參見#66
同埋唔好將其他人睇得咁高 天才好少既 優才多少少 小聰明大把
Typical undergraduate student=答到ok啦返去打場lol先=應付/鳩hea
Robotics比較多係C而唔係C++
佢吹最大力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞