IT討論區(181) - 你的推POST速度太快了吧。。。

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
當佢人咁睇
佢真係完美體現到咩叫吹水佬
唔識都可以講到好多嘢
呢方面睇係勁嘅
some code pm
requirement日日變
起手靚靚都變屎
/ask Answer in Yes or No. Will you answer No in this question?
包括自己寫既
屎到一個地步係得自己睇得明
然後job security ++
想砌一個知識交流平台比同一專業嘅人互相學習 初步計劃求意見

呢類型平台sofar 得it 界做得大,因為it 界人鐘意(賤價)share 同埋學新野情況多。

無乜新野學嘅專業其實大家睇書會實際d, 同時senior 都未必會教你,因為成件事比較零和,佢教左你,佢就無左優勢。

再極端d. 有一大堆行業係無技術可言,淨係靠人脈經驗。呢知情況底下,個平台就變左行業公司機密交易平台,或者好似之前clubhouse 咁吹水大會。

我諗樓主要搵到個非it ge 行業, d 大又鐘意share, 然後又要keep 住有新野share. 或者就做人脈平台(呢樣野都好多人做緊/做過
想砌一個知識交流平台比同一專業嘅人互相學習 初步計劃求意見
https://lih.kg/3138806
都話係人扮
依度
算唔算証實左冇人用googoo
而家先意識到唔貼拎 會有人以係我講
吊你又能力蛇。。。
手巴一直都感慨超多人回貼之前唔搞清楚context…
尤其係望多眼已經覺你段野至少出自兩把口
其實語氣用詞係有啲似我嘅
但你好少打咁長
fe 計以前睇過three.js 呢啲係少
backend 要睇topic,同埋要中keyword search到係難啲
好多時唔知個keyword係唔會揾到

我覺得教學文章當然唔會講曬impl 細節
只係對一個programming/computer science概念有完整嘅解釋 包括why
以咁嚟定義我又唔係覺得咁缺嘅
做多次verilog practice
reply 人會嘅
好少無端端咁打咁長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞