IT討論區(181) - 你的推POST速度太快了吧。。。

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

利申 思考左新language應該點樣合理做到resource safety好耐 結論係一定會有弱智犯錯 為左「99%既人覺得好用 變做99.9%既人覺得好用」而搞咁多野 係煩自己+唔係解決緊bottleneck
Catch唔晒就係catch唔晒 個skill仲係要有既 咁其實對寫code冇太大幫助
唔係
首先 唔明點解你會將智者同手巴拉埋一齊講
其次 反正咩風格啲人都唔會真係聽入耳 手巴好溫柔咁叫人努力 唔通啲人會努力?
如果手巴係想說服他人個時 手巴會調整風格
但當手巴係唔係說想服他人個時 手巴會用卑鄙的辯論方法 包括而不限於偷換概念 打稻草人 滑岥 搶先指責他人犯邏輯謬誤 用激烈既風格搶fo 諸如此類
又唔係 其實係少少似how to ask question入面講到咁 你要問個有價值既問題
手巴對住啲無價值既論題 例如話Java特別安全過c++ 又或者IT特別慘要中年學野
手巴會好激進 因為呢啲論題完全無價值
冇好value呢個community
Care個朵 同埋無左呢個community就冇得吹水 就真既

唔同意care垃圾問題會measure到對field上唔上心
如果一個人係SO到答好多明顯beginner problem
咁 1 佢幾nice 同2 佢唔上心令自己進步所以答唔到其他問題
中咗先打針可以隔離少幾日
又捧殺
駁五刀。。。手巴諗諗其實自己想點先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞