IT討論區(181) - 你的推POST速度太快了吧。。。

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
紅色as in color instead of symbol in politics
(Exception: 拉馬努金)
如果你既討論起點係rgb連hsv都唔係 咁好難同你討論顏色……….
Anyway 總之個point係 好多野並唔係total order
首歌有一排成日loop
佢要出足12個月糧俾你先enforce到,hk法律計
如果將低效率既努力唔計effort既話
相信好多人會想打你
呢個世界好多人付出好大努力都做唔到的

見過好多天份高既人 日日鳩fingfing 啲math course永遠拎a range
幾乎肯定佢冇付出過effort 日日住hall睇到晒佢做乜
討論d野越黎越牛角尖
我理解呢個情況應該唔係
一個講緊讀書
一個講緊鑽研學問
拎year 1 coding course講喇
屌你日日係到睇printf scanf 啲% 第二日又話唔記得左又要再睇過咩咩柒柒 好心你知道自己未背到每次做assignment都卡呢啲無聊位既 就搵一次用一粒鐘背撚左常用啦

幫人補CS course又係 條友次撚次都唔撚記得link list點撚insert 仆你個街你唔背點撚幫你呀
隔幾日就要用半粒鐘同你講一次insert同delete既step 然後你就以為自己有keep住比effort(補習) 無呀你無比effort呀屌你老母!

數學人地腦入面係到思考問題同時revise定義 你又睇到人思想?
連登討論法不嬲係偷換概念打稻草人以偏概全
唔通你以為手巴真係想討論出真理咩 手巴失業無野做上黎能下大家咋
幫人補CS course

手巴徒弟,佢一定入FI
手巴有分記名弟子 入室弟子 同唔係手巴弟子的
如何定義數感
或者咁講啦
打手巴咪打手巴囉 打左做勁啲?
咁得閒打手巴 不撚如學下人咁 睇下wiki磨下UTM啦
requirements係乜
最尾個樣冇requirement
screen out咗睇嚟要FI level
就學問而言 背野好多時係有intuition -> 引申到理解概念 -> 成功入腦
試問你點樣記住一樣你理解唔到既野?
Thats why你覺得佢地冇比過effort
因為佢地唔明點樣理解呢件事
數學天份高既人不嬲都比正常人容易理解困難概念

努力的確會幫到正常人接近天才
但天才真係唔洗咁努力已經勁過我地
至少我唔係天才 見過好多天份既差別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞