IT討論區(181) - 你的推POST速度太快了吧。。。

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
其實threejs果類webgl野實際應用多唔多
除咗web game
E-commerce
Data visualization
3d asset preview
CAD (eg. PCB prototype for maker)
E-commerce有冇例子講下
咪即係eshop
有個3d model左右拉睇下 甚至家私之類個啲可以比你擺下組合下
yes
賣nft啲project咪最需要呢啲fancy 嘢氹人落疊
其實應用係ikea個啲係會幾好
比靜圖/asset 其實未必啱客心水 因為光照之類既原因
有好啲既3d rendering 比個客visualize到係咩光照下件傢俬先會有咁既外觀 會容易啲控制個客既expectation
至於氹人落疊 手巴認為meta嚴重過nft
依家仲有人落疊咩
氹到呃埋自己
meta都冇人肯玩
股東唔係人
蜥蜴人
答到個判斷力問題先 否則claim自己有興趣係無咩意義
但係啲顧客愈清楚件貨就會愈容易決定唔買
唔識 唔好搵手巴
3d rendering同時可以營造成個空間既氣氛
你買既係atmosphere 而唔係furniture 成件事即係聽落好暖心
然後仲可以賣好多唔等駛既擺設出去 女人錢最易賺
3d rendering屈過示範單位
示範單位最盡三面牆 3d rendering比晒四面牆你
仲可以透過稍微調整焦距 令你覺得空間感大左
即係你加左某件傢俬之後 轉視角呢我就偷偷地變45mm 移走佢呢轉視角呢我就偷偷地變55mm
係直接ban緊 咩時勢呀大佬 大行炒完人大把supply 仲轉黎IT jm9
過多5年再講轉黎IT啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞