IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
Fresh grad 就 jijis
返緊工其實搵agent 就得

搵agent搵真係好? 唔驚俾佢地食水?

佢唔食,唔代表啲錢會落你袋

食咪食
我覺得個價accept 到咪得
佢食果下都唔係食你果d

唔係secondment點食 second就算吧

依間野係咪成日請人?

睇第一頁

寫埋都有人問

文盲, 視力有問題唔好做p仔啦

呢間濕鳩野,見佢成日出post請人
好似上年已經請緊

之後就話IT好難請人 請唔到人
所以you study, we hire
終於有得坐office
終於有得坐office

終於搵到工
加油呀巴打
終於有得坐office

平時追post見到巴打搵咗段時間
恭喜晒
終於有得坐office

終於搵到工
加油呀巴打

搵到工全靠某巴打介紹 人工雖然低左d 但好過冇得做 當儲經驗
終於有得坐office

終於搵到工
加油呀巴打

搵到工全靠某巴打介紹 人工雖然低左d 但好過冇得做 當儲經驗

連登有愛
大家主要係咩網揾工
都係jobdb

大家主要係咩網揾工
都係jobdb

Fg 時jijis and jobsdb
依家jobsdb 加agent
大家主要係咩網揾工
都係jobdb

大家主要係咩網揾工
都係jobdb

其實分到 有d 周不時會contact 你問你轉唔轉
有d 真係on99
睇黎要放埋係一樓等班仆街唔好問

Fg 搵 jijis , 有伏但少d, 主要post 都係請無經驗既fg

做緊野就是但啦,咁大個人唔識自己apply 再同agent / hr deal offer 和 工作內容?咩都要人餵抵你低人工

Fg 搵 jijis , 有伏但少d, 主要post 都係請無經驗既fg

做緊野就是但啦,咁大個人唔識自己apply 再同agent / hr deal offer 和 工作內容?咩都要人餵抵你低人工

其實想知有冇人會睇其他

E.g. Ctjob, indeed angel.co

其實想知有冇人會睇其他

E.g. Ctjob, indeed http://angel.co

都已經難請人
其實hr嗰邊都未必會搞咁多嘢

其實想知有冇人會睇其他

E.g. Ctjob, indeed http://angel.co

都已經難請人

睇過其他 多數都無回音

有d人好仆街,淨係識上黎攞料,答完thank you都冇句,又唔分享任何野

有d人問野仲好笑,乜柒資料都唔比就問人幾多k on99

其實想知有冇人會睇其他

都已經難請人

睇過其他 多數都無回音

linkedin都夠啦..

其實想知有冇人會睇其他

都已經難請人

睇過其他 多數都無回音

linkedin都夠啦..

聽日就第一日番工 睇完巴打d 貼士仲係淆淆地
大家搵到工就唔使入嚟
聽日就第一日番工 睇完巴打d 貼士仲係淆淆地

有咩好淆最多咪比人屌或炒
下年IT HD畢業(如果冇事)

有基本AWS既底,有咩野可以撈

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞