IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
老細俾兩條路我揀
寫firmware driver / 寫mobile app
有咩要考慮

打死都去寫driver

C code博大精深得黎,又十年不變

mobile app 好過, 前途點都好過 driver

寫得一手靚c,又識concurrent ,係專才,全世界去邊到揾工都得

寫app係街隨手執個都識寫

而家老細俾咗個firmware project 我,好難上手,睇register睇到眼殘,希望捱到

睇見都辛苦
好想淨係寫code唔做其他野

人地外國好似係 香港就想你1打10
早晨
冇人的
冇人的

靜左好多
應該個個都搵到好工
冇人的

靜左好多
應該個個都搵到好工

搞緊d threading 野好麻煩

香港咪想將淨寫code既工作outsource
冇人的

靜左好多
應該個個都搵到好工

前途一片黑暗
光明嗰啲又好煩

冇人的

靜左好多
應該個個都搵到好工

前途一片黑暗
光明嗰啲又好煩

成行都係麻煩

唔好提

唔好提

大公司姐,vendor 大把 code寫
做過份蚊型公司既part time對cv有無幫助
做過份蚊型公司既part time對cv有無幫助

好過冇
想問下有冇巴打做過madhead
想問下有冇巴打做過madhead

有巴打之前話過會做到同公司名一樣
星期五interview左一份工,個friend係入面做緊,話上午IN,下午就出Offer,我心諗邊有咁快.....

星期五interview左一份工,個friend係入面做緊,話上午IN,下午就出Offer,我心諗邊有咁快.....

咁我應該冇機了

想問下Ive se fg出黎人工好唔好pay 大概幾多
有冇前途

我侄仔好鐘意電腦 dse5條2
但佢老母逼佢重讀考翻個33222 報自資院校 話咩有3皮資助

呢幾日係咁煩住我叫我比意見

Hd fg 都有12k既

你in 多幾次就識﹖香港IT公司問來問去都係果啲問題。
唔識就俾啲誠意溫下書。

咁我應該冇機了

個friend 係入面做,你唔叫佢refer 你?
成功率大好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞