IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
非it degree,自學用python寫ml,CNN, DNN, DAE呢d model都識,fyp係同deep learning有關,同埋識寫android app,最近寫左個通訊app

但除左呢d之後,其他it野,例如net、server side既野全部唔識

咁樣會唔會有it既工請我架

咩叫識先

Deep learning,用keras 摸半日已經apply到

就咁識call script 冇用,後面啲數學識唔識先

要你derive bp 做唔做到?要解釋vanishing gradient識唔識

唔識後面啲數,好難揾到deep learning 工

你講果d我都識,我當初都用左好多時間去學果d數。不過我唔知要識到咩程度,例如我雖然可以答出點樣derive DNN既bp,但唔識derive CNN既bp

Btw,我都係用keras,backend用tensorflow,真係易寫好多

講漏左, 我做個位係叫web developer
利申 fg

帶腦返工

我諗佢會好失敗
第一日返工

失敗既意思係點?
有冇巴打分享下第一日係點

失望
打錯

因為第一日咩都冇

失都好過失敗既我諗

頭三日都應該無野做,都係電腦set 場果啲,學識個back ground knowledge 先

唔好亂講野
有野問最好一次過 唔好諗到即問 好annoying
唔識既google 左先
唔好亂泊碼頭
帶本簿帶枝筆扮take notes(其實記得既唔洗都ok)
正路第一日都無咩野做 有都係試你個能力
一般都係d 唔urgent 無緊要既task

帶腦返工

我諗佢會好失敗
第一日返工

失敗既意思係點?

失望
打錯

因為第一日咩都冇

失都好過失敗既我諗

頭三日都應該無野做,都係電腦set 場果啲,學識個back ground knowledge 先

唔好亂講野
唔好亂泊碼頭

留意下有無d 共同敵人
敵人既敵人姐係有計傾啦

我諗佢會好失敗
第一日返工

失敗既意思係點?

失望
打錯

因為第一日咩都冇

失都好過失敗既我諗

唔好亂講野
唔好亂泊碼頭

留意下有無d 共同敵人
敵人既敵人姐係有計傾啦

it狗都搞到咁複雜
邊個比肉腸我食我就埋邊個身ga啦

失敗既意思係點?

失望
打錯

因為第一日咩都冇

失都好過失敗既我諗

唔好亂講野
唔好亂泊碼頭

留意下有無d 共同敵人
敵人既敵人姐係有計傾啦

it狗都搞到咁複雜
邊個比肉腸我食我就埋邊個身ga啦

咁你都可以選擇封閉mode 既 會好悶咁姐

帶腦返工

我諗佢會好失敗
第一日返工

失敗既意思係點?

失望
打錯

因為第一日咩都冇

失都好過失敗既我諗

唔好亂講野
唔好亂泊碼頭

多謝巴打d 貼士 到時真係要帶定本筆記扮下都好
但真係冇野做的話 應該扮工?

我諗佢會好失敗
第一日返工

失敗既意思係點?

失望
打錯

因為第一日咩都冇

失都好過失敗既我諗

唔好亂講野
唔好亂泊碼頭

多謝巴打d 貼士 到時真係要帶定本筆記扮下都好
但真係冇野做的話 應該扮工?

分十個file寫要一個一個搵
仆得街

仆得街

但寫埋一堆又怕一大pat 野
其實d func 名重覆左會點
終於有offer 唔洗再做無業者

仆得街

依間野係咪成日請人?

仆得街

依間野係咪成日請人?

睇第一頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞